Tomašević u Dumovcu: Ovdje ćemo izgraditi sklonište za mačke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2021. 10:21:03
Tomašević u Dumovcu: Ovdje ćemo izgraditi sklonište za mačke

Foto: Sklonište Dumovec

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević najavio je izgradnju skloništa za mačke tijekom obilaska Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. 
U Dumovcu, je u subotu Grad Zagreb u suradnji s Ustanovom Zoološki vrt grada Zagreba i udrugom Prijatelji životinja organizirao 19. proslavu Međunarodnog dana zaštite životinja.


„Planiramo povećati kapacitete za smještaj mačaka u Dumovcu. Kako bi se spriječilo napuštanje pasa, nastavljamo s kontrolom mikročipiranja“, kazao je Tomašević.  Za one koji možda nisu sigurni, Dumovec je naselje u Gradskoj četvrti Sesvete.


Projekt „Sklonište za mačke“ nalazi se među nužnim strateškim dokumentima Grada Zagreba i uvršten je na popis inicijalnih projekata za financijsku perspektivu 2021. - 2027. Tim bi projektom Grad Zagreb dobio odgovarajuće sklonište za smještaj ozlijeđenih i bolesnih te ostalih nezbrinutih mačaka.


„U Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno imamo stotinu životinja – 70 pasa i 30 mačaka. Od početka pandemije novog koronavirusa u Sklonište zaprimamo manji broj pasa, no i dalje na zagrebačkim ulicama pronalazimo napuštene kućne ljubimce. Većina njih nema mikročip“, istaknuo je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.


Djelatnici Skloništa sretni su što su neki sudionici proslave Međunarodnog dana zaštite životinja iz Dumovca otišli s novim ljubimcem. Zagrepčane je na udomljavanje pasa i mačaka pozvao i gradonačelnik.


„Kupnja pasa nije potrebna. Mnogo je pasa koje treba udomiti. Vjerujte mi, svaki pas kojeg udomite, bit će vam lojalan do kraja života. Taj pas postaje član obitelji“, rekao je Tomašević.


Tijekom proslave Međunarodnog dana zaštite životinja građani su mogli obići Sklonište, vidjeti kako se radi na odgoju i socijalizaciji pasa, te upoznati udruge koje se bave zaštitom životinja. Za djecu je pripremljen edukativno-zabavni program. Prijatelji životinja organizirali su Vege piknik. Građane je na udomljavanje poticao i dm koji svakome tko do kraja godine udomi psa ili mačku, daruje poklon bon u vrijednosti od 50 kuna za kupnju hrane i drugih proizvoda iz asortimana za kućne ljubimce.


Vezane vijesti
Ažurirano: 4.8.2022. 13:50:31

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account