Tomašević zamijenio dossadašnji Nadzorni odbor ZET-a novim članovima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2021. 14:38:41
Tomašević zamijenio dossadašnji Nadzorni odbor ZET-a novim članovima

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Tomašević je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je Grad Zagreb  imenovao novi Nadzorni odbor ZET-a koji će izabrati novog direktora.



Gradonačelnik je rekao kako novi članovi Nadzornog odbora ZET-a koje su imenovali: Marko Slavulj, stručnjak za javni prijevoz, stručnjak za trgovačko, radno i imovinsko pravo te javne nabave Marko Borsky i stručnjakinja za poreze i financije Sanja Stojić.


Tomašević je također istaknuo da je godišnji rashod ZET-a oko 1,1 milijardu kuna, a da je subvencija Grada 790 milijuna kuna.

Rekao je da bi se razlika trebala pokriti od prodaje voznih karata, no u rebalansu gradskog proračuna  morali su osigurati još 80 milijuna kuna da se pokrije dodatni manjak prihoda koji je ZET osjetio prvenstveno radi pandemije. 


"Smanjuje se broj ljudi u javnom prijevozu, prvenstveno radi pandemije, a u isto vrijeme se povećava broj automobila na našim cestama i automobilskog prijevoza što definitivno nije dobar trend i to isto tako trebamo preokrenuti", istaknuo je Tomašević 


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account