U Zagrebu dodijeljen FIJET " Oskar" za Hrvatsku

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 3.1.2022. 11:29:00
U Zagrebu dodijeljen FIJET " Oskar" za Hrvatsku

Foto: Promo

FIJET (Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme Hrvatska), Svjetska udruga turističkih novinara i pisaca o turizmu Hrvatska i ove je godine dodijelila svojevrstan hrvatski turistički Oscar, nagradu koju svojim članovima dodjeljuje strukovno udruženje.



U nazočnosti brojnih uzvanika i turističkih novinara iz Hrvatske i inozemstva u hotelu Esplanade u Zagrebu upriličena je svečana dodjela Nagrade "Marko Polo - slavni putopisac, 2021." Nakon pozdravnih govora predsjednice Tine Čubrilo i gostiju - predstavnika hotela Esplanade kao domaćina, Grada i TZ Grada Zagreba, Ministarstva turizma i inozemnih novinara te glazbenih točaka u izvođenju Žige i bračnog para Jusić počela je dodjela nagrada i priznanja novinarima.


Grand prix : (statuu Marko Polo, rad Luje Lozice) primio je Željko Žutelija za knjigu:

"Moj Zagreb, najljepši grad na svijetu". 

Nagrada FIJET tolerancija dodijeljena je novinaru Večernjeg lista:

Hasanu Haidaru Diabu, koji svojim dugogodišnjim objavama pridonosi razumijevanju različitosti i razbijanju predrasuda o dugim narodima i kulturama. 

Plakete s likom Marka Pola za "izvrsnost objavljenih reportaža i putopisa dobili su:

- Petra Somek i časopis Meridijani, za edukativne reportaže i putopise iz svih krajeva Hrvatske, vrhunske autorske objave i fotografije,

- Paula i Đelo Jusić - Adriaton - za serijal "Bajkovita Hrvatska",

- Željko Marušić,za  emisiju: "Željko Marušić i gosti",

- Slobodan Kadić, za  doprinos upoznavanju turističkih atrakcija i nepoznatih dragulja hrvatskog turizma kroz objave reportaža u Glasu Slavonije,

- Denis Mahmutović, za seriju reportaža objavljenih u novinskom izdanju "24 sata",

- Vladimir Kumbrija, za osobni doprinos emisija o turizmu na prvom programu Hrvatskog radija.

Uručena su i posebna priznanja za reportaže i nove trendove, a primili su ih:

Radio Sljeme, Mario Pušić, KA portal i Udruga Radio Student.

Zahvalnice FIJET Hrvatske dodijeljene su,

- Vojku Pleštini (Split),direktoru Međ.festivala turist.filma u Solinu,za partnerstvo u realizaciji projekta "Marko Polo", Ivici Krizmaniću Maxu, direktoru Esplanade Zagreb. Posebna zahvalnica pripala je predsjednici Tini Čubrilo u povodu 15. obljetnice Fijeta Hrvatske, a koja je i potpredsjednica Svjetskog udruženja.

FIJET darovnica dodjeljena je Gradu Korčuli.

Ocjenjivački odbor radio je u sastavu:Ante Gavranović, predsjednik,članovi: Jadranka Rilović (Hrvatski radio - 2. program) iHrvoje Zovko, predsjednik HND.

Dodjela nagrada održana je uz Pokroviteljstvo ministarstva turizma i sporta te sponzorstvo HTZ, Grada i TZ Grada Zagreba, hotela Esplanade Zagreb, Grada i TZ Korčule.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 11:25:14

Create Account