Udruženje zagrebačkih obrtnika kojih su dio i sesvetski, obilježilo 55 godina djelovanja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.7.2021. 11:39:29
Udruženje zagrebačkih obrtnika kojih su dio i sesvetski, obilježilo 55 godina djelovanja

Foto: UO Zagreba

Prigodom obilježavanja 55 godina rada i djelovanja Udruženja obrtnika Grada Zagreba, danas, 03. srpnja 2021. godine održan je prigodni cjelodnevni program na kojem su sudjelovali brojni gosti i uzvanici, obrtnici i partneri. 



Udruženje obrtnika Grada Zagreba broji više od 13.000 članova proizvodnih i uslužnih djelatnosti koji su strukovno organizirani u 28 sekcija. Obavezni članovi Udruženja su obrtnici koji registriraju obrt na području Grada Zagreba.


„Zahvaljujem se svim onim kolegama obrtnicima i institucijama koji su omogućili da se zgrada Udruženja nakon punih 16 mjeseci obnovi i vrati u punu funkcionalnost. Udruženje je tijekom cijele obnove i pandemije radilo u punom obimu i nije niti u jednom trenutku bilo zatvorena. Iza nas je vrlo izazovno vrijeme, gdje je bilo neizmjerno važno da budemo na usluzi obrtništvu“, kazao je predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba Antun Trojnar.


„Zbog svega što obrtnici znače za nas, Grad Zagreb je otvoren za suradnju i podupirat će sve ideje i nastojanja obrtnika kako bi opstali i dalje se razvijali na korist naših sugrađana i gospodarskog napretka Grada Zagreba. Razvoj Zagreba i razvoj obrta uzajamno su povezani. Kada govorimo o obrtnicima govorima o tradiciji i trajnoj vrednoti i identitetu našega grada.  Svaki kutak našeg grada obilježen je iznimnim doprinosom obrtnika i svaki obrt bi mogao ispričati jednu zagrebačku priču“, rekao je potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Igor Peternel.


Zamjenica pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Tatjana Operta kazala je kako Grad Zagreb uvijek stoji iza svojih obrtnika putem raznih poticaja i mjera, te naglasila važnost prenošenja znanja na mlađe naraštaje.


Udruženje obrtnika promiče, usklađuje, zastupa i predstavlja zajedničke interese članova Udruženja pred tijelima lokalne samouprave, drugim tijelima i organizacijama, te organizira aktivnosti usmjerene na zajedničko rješavanje problema cehova,  stoji na raspolaganju za savjet i pomoć svakom građaninu Zagreba koji želi otvoriti obrt.


„Prije svega želim čestitati veliki jubilej, 55. godišnjicu Udruženja obrtnika Grada Zagreba. Kao mnogo puta do sada obrtnici su pokazali veliko srce i tijekom obnove. Moram reći da je puno ljepše dati nego tražiti“, rekao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.3.2024. 13:45:36

Create Account