Uhićen bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.7.2021. 10:23:11
Uhićen bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Bivši direktor zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota uhićen je u srijedu, kako se neslužbeno doznaje, zbog navodnih zlouporaba povezanih sa sumnjivom dodjelom atraktivnih lokacija tek osnovanim tvrtkama na groblju Mirogoj.



Šegota je, kako javljaju mediji, uhićen u Dubrovniku no u Zagrebu ga očekuje istraga, a u tijeku su i pretresi.


Podsjetimo, u studenom prošle godine Šegota je podnio ostavku, izvijestio je tada Zagrebački holding, ali tek nakon što su mediji otkrili aferu s kućicama na Mirogoju gdje su tek novoosnovane tvrtke za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira na rok od 10 godina dobile atraktivne lokacije.


Medijima je tada bilo vrlo sumnjivo što su sve te četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja koji je trajao tek četiri radna dana, a na kojem su ponudile istu cijenu od 3510 kuna mjesečno.


Uhićenje Patrika Šegote posljedica je istražnih radnji cijele koruptivne afere vezane uz Milana Bandića, a koje traju već dulje od godine danaje, a posljedica kojeg je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.


Prvog srpnja Uskok i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.4.2024. 11:06:21

Create Account