Vlasnici Zagrebačkih otpadnih voda na sastanku kod Bandića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.7.2020. 16:25:11
Vlasnici Zagrebačkih otpadnih voda na sastanku kod Bandića

Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik  Milan Bandić primio je danas na radni sastanak predstavnike osnivačkih društava Zagrebačkih otpadnih voda (ZOV-a) iz Austrije i Njemačke.Na sastanku u zgradi Gradske uprave razgovaralo se na temu nadogradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba (CUPOVZ-a) na III. stupanj za eliminaciju dušika i fosfora.


Naime, realizacija projekta dogradnje CUPOVZ-a na III. stupanj pročišćavanja neophodna je za ispunjenje vodno-komunalnih direktiva i mora se odvijati paralelno s realizacijom projekta dogradnje kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava – EU projekt Zagreb 2018. U tom smislu od Grada Zagreba se, kao uvjet za odobrenje sufinanciranja Projekta Zagreb 2018. EU sredstvima, traže obvezujući dokumenti/ugovori vezani za izgradnju projekta III. stupnja CUPOVZ-a, čija se vrijednost procjenjuje na oko 45 mil € (procjena projektanta).


Podsjetimo, Grad Zagreb i Zagrebačke otpadne vode d.o.o. sklopili su 26. kolovoza 2019. Sporazum o razumijevanju u vezi s pripremom projekta dogradnje Centralnog uređaja za pročišćavanje na III. stupanj pročišćavanja čime je utvrđeno da se zajednički pristupi aktivnostima vezanim za pripremu projekta dogradnje CUPOVZ-a na III. stupanj pročišćavanja te razmatranju i utvrđivanju uvjeta pod kojima bi se on izgradio, odnosno ugovaranju pravnog okvira za izgradnju III. stupnja pročišćavanja.


Istovremeno s pokretanjem aktivnosti na projektu dogradnje CUPOVZ-a na III. stupanj  pročišćavanja, Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. je pokrenula izradu studijsko-projektne dokumentacije za apliciranje projekta dogradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje – Projekt Zagreb 2018. za sufinanciranje iz EU fondova.

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici osnivačkih društava ZOV-a: Karl Kraus, direktor E.ON Hrvatska d.o.o. i  Werner Casagrande, direktor WTE Wassertechnik GmbH  te direktori ZOV-a: dr. Thomas Sichla i Markus Schieborr.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.9.2021. 12:37:04

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account