Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba bogatija za novu opremu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.6.2019. 16:15:44
Zagrebačka Javna vatrogasna postrojba bogatija za novu opremu

Foto: HRT

Gradski vatrogasci dobili su novu opremu! Ukupne vrijednosti gotovo 973 tisuće kuna, opremu za spašavanje i pretraživanje, osigurao je Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a donirana je Javnoj vatrotrogasnoj postrojbi našeg grada.Donacija opreme je, objašnjava zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe našeg grada, Siniša Jembrih, nadstandard - ono što država ne može osigurati, naš grad pomaže - Radi se o agregatu od 110 kW-a; 5 prikolica za vodu; 50 malih rezača za različite vrste metala; imamo 30 kompleta za ljude, osobne zaštitne opreme; također, imamo veliki komplet sustava za podupiranje koji služe za situacije ako bi došlo do urušavanja objekata - rekao je Jembrih.


Grad sada ima deset prikolica za prijevoz pitke vode od 1 500 litara, koje su, neke od njih, korištene i na prošlogodišnjem dočeku nogometaša. Također, donirana je naprava za traženje osoba u ruševinama.


Autor: Radio Sljeme


Vatrogasci su demonstrirali kako radi oprema, a viđenim je zadovoljan i gradonačelnik Milan Bandić - Vrhunsko obučeni vatrogasci; vrhunska oprema; ulaganje, stalno obnavljanje opreme je imperativ grada Zagreba sa željom da to što manje koristimo.   Create Account