Zagrebačka Zimska opremljena novim ekipama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.11.2018. 21:51:29
Zagrebačka Zimska opremljena novim ekipama

Foto: Zagreb.hr

Zagrebačka zimska služba spremna je za zimu, jasno je iz današnje Smotre te službe. Povećan je broj ekipa pa ih je ove godine 292. koje su raspoređene u 17 baza. U skladištu je pohranjeno 13 i pol tisuća tona soli te 4 tisuće tona sipine.Osim što se povećao broj ekipa Zimske službe, ove godine se povećao se i broj kilometara gradskih prometnica koje služba mora očistiti, ističe voditelj Zagrebačkih cesta, Ante Todorić, Ove godine imamo nešto više od 2 600 kilometara cesta, ili 50-ak kilometara više nego prošle godine. Imamo i veći broj ekipa, njih 28. Povećanje površine čišćenja je zbog nastanka novih naselja kao što je Podbrežje ili preuzimanje obveza čišćenja nekih većih pločnika po avenijama. 


Sve ostalo čisti Mala zimska služba, objašnjava njezina koordinatorica Dragana Jarumaz, Malu zimsku službu čine gradska komunalna poduzeća i kooperanti koji čiste autobusna stajališta. Ukupno u Maloj zimskoj službi sudjeluje 90 ekipa koje su raspoređene u 7 baza Zimske službe. Za potrebe male zimske službe ukupno je osigurano 2 tisuća tona soli, a u tijeku je još i nabava soli. 


A cijeli rad Zimske službe podijeljen je u dvije razine prednosti - javne gradske (prilazi bolnicama, školama, vrtićima itd.) te sve ostale ceste; ali i u četiri stupnja pripravnosti, Prvi stupanj je od sada pa do kraja sezone; drugi stupanj pripravnosti je kada ne angažiramo kompletne ekipe nego samo jedan dio; treći stupanj pripravnosti je kada su angažirane sve raspoložive ekipe; a četvrti stupanje je elementarna nepogoda, napomenuo je Todorić.


Da bi se građani što sigurnije kretali našim gradom tijekom zimskih uvjeta, za rad Zimske službe osigurano je 45 milijuna kuna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.11.2021. 12:17:04

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account