Zagrebački vatrogasci zbog potresa intervenirali 544 puta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.3.2020. 13:17:02
Zagrebački vatrogasci zbog potresa intervenirali 544 puta

Foto: JVP Zagreb

Zagrebački vatrogasci zbog potresa su od nedjelje ujutro do srijede u podne imali 544 hitne intervencije, te sudjelovali u šest izravnih spašavanja osoba i gašenju 11 požara.



Većina intervencija odnosi se na uklanjanje dijelova oštećenih zgrada, podupiranje zidova, uklanjanje prepreka s prometnica i druge tehničke intervencije, izvijestio je u srijedu Vatrogasni operativni centar Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).


Na širem području Zagreba odrađeno je 98 intervencija. Uklanjanje dijelova zgrada koje prijete padom na cestu i dalje je prioritet, a na velikom broju objekata još treba intervenirati.


HVZ kaže da je na terenu svih sedam visinskih vozila Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, kao i tri tvrtke Elicom, ZG Holdinga i HEP-a, jedno vozilo Hrvatske vojske te vatrogasci s autoljestvama iz Virovitice, Bjelovara, Slunja, Siska, Varaždina i dvije ekipe iz Karlovca.


Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je javnu zahvalu za sudjelovanje u intervencijama na područjima pogođenim potresom svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account