Zagrebački ZOO proslavio 94. rođendan

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.6.2019. 11:50:41
Zagrebački ZOO proslavio 94. rođendan

Foto: Zagreb.hr

Zoološki vrt grada Zagreba je danas imao dvije proslave, prva je 94. rođendan Ustanove, a druga je Međunarodni dan risa koji se prvi puta obilježava u Zagrebu.



Okupljene je na Zebrinu trgu pozdravio gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da je Zoo vrt posljednjih godina doista u velikom uzletu. Grad Zagreb se zahvaljujući svojim investicijama od preko 60 milijuna kuna može pohvaliti jednim od najstarijih, najljepših i najkvalitetnijih zooloških vrtova Europe. Među prva tri zaštitna znaka ovog prekrasnog grada je zasigurno i Zoološki vrt. U današnje doba mnoga djeca gledaju životinje samo na ekranima, zbog toga je ova Ustanova nezamjenjiva za edukaciju i zabavu naših najmlađih sugrađana, rekao je gradonačelnik Bandić, uz rođendanske čestitke djelatnicima Ustanove.


Zoo Zagreb je za građane, osobito one najmlađe, pripremio bogat edukativno-zabavni program koji traje do 18 sati, a u podnevnim satima na programu je koncert zagrebačke rock grupe Gretta.


U Edukacijskom centru posjetitelji mogu razgledati izložbu fotografija, a prikazivat će se i dokumentarni film o hrvatskim risovima.


Uz Zoološki vrt organizatori današnjeg programa su Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, udruga Biom i WWF.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.4.2024. 12:50:02

Create Account