Završeni radovi na petlji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2019. 17:48:04
Završeni radovi na petlji

Foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je danas u promet Slavonsku aveniju – nadvožnjak iznad Avenije Marina Držića, na kojem su završeni radovi izvanrednog održavanja.

 


Početkom šestog mjeseca započela je sanacija nadvožnjaka, prvo sjeverne strane a nakon toga i južne strane u dužini od 200 metara, rekao je gradonačelnik, dodavši da ukupna vrijednost radova iznosi oko 6.000.000,00 kuna.

 

U svrhu produljenja uporabnog vijeka i osiguravanja sigurnosti same konstrukcije, izvršena je kompletna sanacija nadvožnjaka iznad Avenije Marina Držića, istaknuo je pomoćnik pročelnika mega ureda Krunoslav Tepeš. U sklopu radova obnovljeni su stupovi, upornjaci i ležajevi, riješen je kompletan sustav oborinske odvodnje, te je uređen prostor ispod  i oko samog nadvožnjaka. 

 

 

Nakon puštanja u promet nadvožnjaka, gradonačelnik je sa suradnicima obišao i Čulinečku cestu, potez od Slavonske avenije do benzinske postaje Petrol, gdje je izgrađen kolektor odvodnje i saniran južni kolnik.

 

Nakon što je Vodoopskrba i odvodnja završila posao na izgradnji kolektora, saniran je južni kolnik Čulinečke ceste, a u tijeku su radovi i na sjevernom dijelu, rekao je gradonačelnik Bandić.

 

Izgradnjom kolektora rasteretit će se sustav javne odvodnje na kolektor Dubrava i Čulinečka, rekao je direktor VIO Marin Galijot. Nastavljamo sa radovima od pruge prema Resniku  odnosno I. Resničkom putu, gdje gradimo preljevnu građevinu i s radovima bi trebali biti gotovi do konca godine. U punom profilu ćemo asfaltirati sve prometnice i riješiti oborinsku odvodnju, dodao je direktor.


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.5.2020. 15:28:28

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account