Održan 2CV Three Rivers Raid

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 27.9.2022. 13:16:47
Održan 2CV Three Rivers Raid

Foto: Hrvatski 2cv Citroen Klub

Unatoč kiši i lošem vremenu proteklog je vikenda održan Četvrti  ' 2CV Three Rivers Raid' na kojem je bilo 80 sudionika u 42 posade iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Italije, Mađarske,Srbije i BIH. 


Od 2016. godine svake dvije godine na području Sisačko-moslavačke županije, sekcija  Sisak (Hrvatski 2cv Citroen Klub)  organizira međunarodnu avanturističko-turističku vožnju pod nazivom '2CV Three Rivers Raid' gdje se sudionike iz Hrvatske i ostalih europskih zemalja na poseban način upoznaje s dijelovima županije omeđene rijekama u koje sami vrlo vjerojatno ne bi došli. 

Sudionici su se upoznali s posebnostima ovog kraja, od rodnog sela braće Radić, Desnog Trebarjeva, polazišne točke, preko ljepota Odranskog polja, sve do Male Gorice, Žažine i Letovanića da bi 80 kilometara trodnevne vožnje završili u Lekeniku, organizacijom humanitarne akcije u SOS Dječjem selu Lekenik. Sudionici su se uz pomoć T.Z. Lekenik imali priliku upoznati s posebnostima ovog kraja kroz drveno tradicijsko graditeljstvo,bogatstvo narodnih običaja i vrhunsku gastronomsku ponudu.


Create Account