Predstavljeni dozatori i hladnjaci za vino La Sommeliere

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 27.6.2024. 12:47:06
Predstavljeni dozatori i hladnjaci  za vino La Sommeliere

Foto: Nikola Zoko

Dozatori koriste tehnologiju vakuumiranja ili inertnih plinova (poput argona) kako bi spriječili oksidaciju vina nakon otvaranja boce. Ovo produžuje vijek trajanja vina i čuva njegovu kvalitetu.Dozator i hladnjaci za vino La Sommeliere predstavljeni su novinarima na eventu  u zagrebačkom restoranu Botanist. Dozator i hladnjake predstavio je  Tomislav Kovač iz tvrtke Koracell, koja te uređaje dovodi na hrvatsko tržište.  La Sommeliere je prikazao i  rješenje za posluživanje vina na idealnoj temperaturi i bez gubitaka svojstva, nakon otvaranja boce. To su dozatori za vino s kapacitetom od dvije, četiri ili šest boca.


Dozator za vino je inovativan i praktičan uređaj dizajniran  za kućnu upotrebu, restorane, vinoteke i događanja. Dozatori za vino omogućuju jednostavno doziranje, sprječavaju oksidaciju vina i dodaju eleganciju procesu posluživanja.


Kako bi vino povratilo sve svoje arome kuša se na  određenoj temperaturi. Dozator za vino omogućuje istovremeno korištenje od dvije do šest boca tipa Bordeaux od 75 cl do idealne temperatura  između 7°C i 18°C. Njegove dvije temperaturne zone s neovisnim podešavanjem omogućuju  da se dovede nekoliko vrsta vina na idealnu temperaturu za kušanje u isto vrijeme.


Dozatori koriste tehnologiju vakuumiranja ili inertnih plinova (poput argona) kako bi spriječili oksidaciju vina nakon otvaranja boce. Ovo produžuje vijek trajanja vina i čuva njegovu kvalitetu.


Dozatori  omogućuju precizno i kontrolirano točenje vina, smanjujući otpad i omogućujući korisnicima da uživaju u željenoj količini vina svaki put.

Tehnologija očuvanja vina produžava svježinu vina nakon otvaranja boce, omogućujući uživanje u kvalitetnom vinu kroz duži period.


Dozator za vino predstavlja  rješenje za svakog ljubitelja vina koji želi kombinirati praktičnost, očuvanje kvalitete i estetsku privlačnost. Bez obzira jeste li strastveni kolekcionar vina ili jednostavno uživate u povremenoj čaši, dozator za vino osigurava da uvijek možete uživati u svom vinu na najbolji mogući način. Investicija u dozator za vino donosi dugoročne prednosti, čineći ga vrijednim dodatkom svakom domu ili poslovnom prostoru ili restoranima, posebice onima koji visoko kvalitetna vina nude na čaše.


Hladnjaci za vino  osiguravaju  uvjete za čuvanje i starenje  vinske kolekcije. Dizajnirani su kako bi održavali optimalnu temperaturu, vlažnost i zaštitu od svjetlostii  i okusa crnog , bijelog  ili pjenušavog vina. Hladnjaci  imaju dvostruke zone hlađenja, što omogućuje čuvanje crnih i bijelih vina na različitim temperaturama i  omogućuju održavanje idealne razine vlažnosti radi sprječavanja isušivanja čepova i ulaska zraka u boce. Hladnjaci za vino osiguravaju optimalnu vlažnost za dugotrajno čuvanje


La Sommeliere je vodeći francuski proizvođač vrhunskih vinskih ormara i hladnjaka, koji je u vlasništvu grupe FRIO Enterprises. Osim La Sommeliera, proizvode hladnjake za vino Climadiff i Avintage.


 Staklena vrata s UV zaštitom sprječavaju sunčeve zrake da oštete vino, zadržavajući njegov okus i aromu netaknutima. Minimalne vibracije i tihi rad osiguravaju da vino miruje i stari na pravi način, bez ometanja sedimentacije..


Hladnjaci za vino dolaze u raznim dizajnima i veličinama, od  modela koji se uklapaju u male prostore do velikih vinskih ormara koji mogu pohraniti stotine boca. Elegantan dizajn čini ih atraktivnim dodatkom svakom domu ili profesionalnoj vinskoj kolekciji.


Također, dolaze s VINOTAG aplikacijom koja omogućuje upravljanje vinskim hladnjakom sa pametnog telefona. Fotografira se etiketa vinske boce. Boca se automatski registrira u  digitalnom hladnjaku, s detaljnom evidencijom vina  na  točnoj lokaciji.

Praktični su jer su boce lako dostupne na idealnoj temperaturi, spremne za posluživanje u svakom trenutku, izložene i spremljene na drvenim ili metalnim policama, koje imaju mogućnost izvlačenja zbog lakšeg snalaženja i skladištenja


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2024. 16:14:43

Create Account