U Zagrebu otvoren diWine Bar

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 18.9.2022. 14:13:45
U Zagrebu otvoren diWine Bar

Foto: Marko Čolić

Novo okupljalište ljubitelja vina otvoreno je u Zagrebu. 



Irena Lučić, voditeljica diWine projekta, već otprije poznatog po vinskim manifestacijama, odlučila se na korak dalje. „diWine Bar mjesto je gdje možete popiti čašu finog vina i dobru kavu uživajući u dobroj glazbi i ukusno uređenom, nepušačkom prostoru.  Bit će to  prostor za edukaciju i promociju vinske kulture, platforma za vinske kušaonice, degustacije, promocije i vinske partyje…– mjesto koje živi za vino i od vina!“ – pojasnila je Irena Lučić

Vinska karta zamišljena je kao dinamična kategorija, koja se mijenja sukladno s godišnjim dobima, tržišnim novitetima i željama vinske publike. Na karti je trenutno 15-ak vinskih etiketa. Vino se može naručiti na čaše s naglaskom na domaće proizvođače, mahom male butik-vinarije koje je inače teško pronaći u „klasičnim“ ugostiteljskim objektima. diWine Bar nastoji popularizirati autohtone sorte, ekološku proizvodnju, vinare „nove generacije“ te kulturu vina i vinski bonton. Na vinskoj karti zastupljena su vina iz sve četiri hrvatske vinske regije, što se naglasilo i na samom otvorenju održanom u četvrtak, 15.rujna, kada su gosti, mahom predstavnici eno-gastro medija, imali priliku uživati u pjenušcu Jagunić Three Stars (Plešivica), roseu od plavca malog vinarije Opus (Komarna), bordoškoj kupaži istarske vinarije Anđelini te poluslatkoj graševini Kaptol (Kutjevo).

Na otvorenju nastupili su dvojac Swing That Blues i  plesačice iz etno-tribal-fusion skupine Waldo i Nipriye koje su prisutne oduševile čarobnim kostimima i plesom sa sabljama.

U planu su i brojna vinska događanja, koja će započeti već u listopadu, poput primjerice Vinske shpitze koja u centar Zagreba dovodi vina(re) iz pojedinih vinskih regija, projekata „sljubljivanja“ vina sa književnošću, poezijom, filmom, fotografijom, sportom i glazbom, radionice „Vino za početnike“ i vođenih „Rent-A-Wine-Buddy“ kušanja za strance koji žele upoznati hrvatska vina.

Uz vino, diWine Bar u pripremi ima pomno osmišljene sirno-mesne plate koje okusima prate hrvatske vinske regije, kreativne bruschette, fine slastice i zdrave smoothije. Očekuje se da će svi ovi slasni zalogaji i napitci biti u ponudi već od listopada.

„U diWine Bar podjednako su dobrodošli iskusni poznavatelji vina, kao i potpuni vinski početnici. Naš je cilj upravo razbijanje predrasuda o vinu te otklon od lažne elitizacije zbog koje mnogima svijet vina djeluje nedostupan.“ -  izjavila je Irena Lučić

diWine Bar  u Ilici 93, nedaleko zagrebačkog Britanskog trga, za  vinoljupce koji žele čašu dobrog vina, ukusni zalogaj, vinsko druženje ili edukaciju, otvoren je svakog radnog dana od 09 do 23h, a petkom i subotom od 09 do 02. sata.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 16:33:06

Create Account