Vino i glazba u Petom kupeu

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 25.1.2022. 16:55:37
Vino i glazba u Petom kupeu

Foto: Promo

U petak i subotu, 27. i 28. siječnja, u dvorištu Petog kupea, novog kluba na Trnjanskoj cesti 5 u Zagrebu, održat će se Music & Wine @ Peti kupe, događanje za  glazbene i vinske sladokusce.



Predstavit će se pet vinarija mladih vinara . Vinarija Bora obitelji Žuža privukla pozornost jer su za svoja vina dobili priznanje na Decanteru, najprestižnijem svjetskom vinskom natjecanju. Njihov pošip, sauvignon blanc i cuvee stižu iz zadarskog zaleđa čije vinograde šiba velebitska bura, a griju  tople struje Novigradskog mora.

Sa svojom perjanicom, autohtonom moslavačkom sortom - škrletom, iz ivanećkog kraja dolazi vinarija Voštinić Klasnić. Poduzetni Tomislav Voštinić, baštini tradiciju svojih predaka u suradnji s vrhunskim enolozima i uz poštivanje prirodnih načela u vinogradarstvu.

 Braća Jakovac iz istoimene vinarije iz erdutskog vinogorja, nastavljaju obiteljsku priču njegujući nasade stare gotovo stotinu godina. Zbog specifičnosti podunavskog kraja, aduti su im bijela vina posebice traminac.

Svoje pjenušce predstavit će i vinarija  "Vino i Gitare" koju vodi  DJ i radijski voditelj Pepi Hubzin. Habuzinov vinograd je u podnožju Ivanščice, na 400 metara nadmorske visine. Osim pjenušca ponudit će i druga odležana vina. 

Vinarija"Dobra berba",  donosi  pjenušac Piena . Ta vinarija iz jaskanskog kraja poznata je i po Zimskom kuhanom vinu, proizvodu kojim je osvojila zagrebački Advent.

Upravo kvalitetno kuhano vino nudit će se na kućicama svih vinarija u dvorištu Petog kupea, a kako bi vino lakše klizilo, kušat će se i gastronomske poslastice poput bakalara i skradinskog rižota.

 Sve će biti popraćeno  elektroničkom glazbom koju će isporučiti poznati majstori Antonio Zuza, Pepi Jogarde i Vedran Rako. 

Na pomolu je intenzivan plesni vikend uz uživanje za sva čula.

Druženje u petak počinje u 16 sati, a u subotu u 18 sati. Ulaz je slobodan, ali uz predočenje COVID

potvrde.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2024. 13:16:15

Create Account