Za školske se praznike priprema Zoo Avantura, prijavite se

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.2.2023. 9:04:57
Za školske se praznike priprema Zoo Avantura, prijavite se

Foto: ZOO Zagreb

Zoo Avantura – skupni je naziv za edukativne programe koji će se u Zoološkom vrtu Grada Zagreba održavati tijekom drugog dijela zimskih školskih praznika, tj. od ponedjeljka 20. do petka 24. veljače 2023. godine.


Programi su namijenjeni učenicima od 2. do 6. razreda osnovne škole. Traju od 8 do 16 sati i svaki dan imaju drugu temu. Zajedničko im je da djecu potiču na učenje o životinjskom svijetu kroz zabavu.


Polaznici programa u ponedjeljak će proučavati tragove, u utorak upoznavati komunikaciju životinja, a u srijedu učiti o njihovoj prilagodbi uvjetima u kojima žive. Četvrtak će biti posvećen zaštiti prirode, a u petak će školarci doznati sve o poslu timaritelja u zoološkom vrtu.


Tijekom radionica djeci će na raspolaganju biti suvremena oprema poput vrhunskih mikroskopa. Kako bi se školarce potaknulo na razvoj korisnih vještina, u programe su uključeni escape room, programiranje, inženjerski te kreativni zadaci.

Udruga Igranje za svaki će dan osmisliti posebne društvene igre koje se naslanjaju na temu programa.


Cijena jednodnevnog programa Zoo Avanture je 20 eura. Roditelji koji djecu žele upisati u Zoo Avanturu, dodatne informacije o tome mogu pronaći na mrežnoj stranici Zoološkog vrta.Započela je izgradnja produžetka Branimirove, hoće li biti i završena?

Hoće, sve će biti kako je najavljeno
Živi bili pa vidjeli
Izbori se bliže, još jedan predizborni trik
Prazna Senfova obećanja, kao i Bandićeva
A kaj se uopće nekaj dela?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account