Zagrebačka pivovara predstavlja 33. izdanje Božićng piva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.12.2022. 11:37:43
 Zagrebačka pivovara  predstavlja 33. izdanje Božićng piva

Foto: Plakat

Ožujsko Božićno ima novo ruho koje, kao i prošle godine, potpisuje mlada umjetnica i ilustratorica Tea Jurišić.




Zagrebačka pivovara  predstavlja 33. izdanje blagdanskog  piva. Ožujsko Božićno ima novo ruho koje, kao i prošle godine, potpisuje mlada umjetnica i ilustratorica Tea Jurišić. Riječ je o tradiciji dugoj više od 30 godina kojom Zagrebačka pivovara uz pomoć poznatih hrvatskih umjetnika stvara prigodna mala umjetnička djela na svojim etiketama koje imaju svoje mjesto u hrvatskoj vizualnoj kulturi. 


Do sada su brojni umjetnici među kojima i Ivan Lacković Croata, Miroslav Šutej, Vasko Lipovac, Miron Milić, Zlatan Vehabović i mnogi drugi dali svoj doprinos tradiciji ukrašavanja Božićnog piva. 

  

Kao i prošle godine, Teu Jurišić su i za novu etiketu inspirirali njeni najbliži - obitelj. "Moj rad simbolizira osobe s kojima sam najviše povezana i koje me najsrčanije podržavaju u radu. Za mene je Božić upravo sinonim za obitelj, veselje i druženje i ovim malim omažem nazdravljam za svoje najdraže", rekla je je.


Tea Jurišić diplomirala je na akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a svojim radom i ilustratorskim tehnikama privukla je pažnju publike i zaljubljenika u umjetnost. Već godinama surađuje sa svojim radovima u mnogim zemljama, a najviše se pronalazi u tehnikama akvarela na papiru te raznim crtaćim i digitalnim tehnikama. Osim toga, poznata je i po  muralima koji krase ulice gradova Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Italije i Norveške.


„Tea Jurišić je prvu etiketu Božićnog piva oslikala prošle godine, a taj motiv se i potrošačima i nama toliko svidio da smo nastavili suradnju. Ponosni smo i na sve dosadašnje suradnje s hrvatskim umjetnicima i na umjetnička djela koja stvaraju na našim etiketama te što ćemo i ove godine na taj način približiti svečani osjećaj blagdana našim potrošačima. Božićno vrijeme je mnogima najljepše vrijeme u godini i zato ovim prigodnim etiketama želimo dodatno probuditi blagdanski duh“, rekla je Diana Jokić, menadžerica korporativnih komunikacija u Zagrebačkoj pivovari.



Vezane vijesti
Ažurirano: 25.8.2022. 16:11:40

Create Account