Uzbudljivim danskim psihološkim trilerom POSLJEDNJI KLIJENT počinje 12. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 20.6.2022. 16:02:39
Uzbudljivim danskim psihološkim trilerom POSLJEDNJI KLIJENT počinje 12. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

Foto: Vizual

Čak 44 filma kratkog i dugog metra te filmova virtualne stvarnosti (VR) publika će moći pogledati na 12. Fantastic Zagreb Film Festivalu  od 30. 6. do 10. 7. na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u Kinu Tuškanac i u Muzeju iluzija.



„Izlijeganje“, „Obiteljska večera „Nevini“, "Blade Runner", „Bliski susreti treće vrste“, „Metropolis“, "Stvor", "Ratovi zvijezda: Nova nada" samo je dio ovogodišnjeg  programa. 

Festival 30. lipnja otvara psihološki triler „Posljednji klijent"

Jedan od najoriginalnijih fantasy horor filmova posljednjih godina, „Izlijeganje“ svjetsku premijeru je imao na ovogodišnjem Sundance film festivalu.

Film Petere Hengela „Obiteljska večera“,  svjetsku premijeru imao je na upravo završenom Tribeca Film Festivalu.

Stephen King lajka nordijski  triler „Nevini“ svjetsku je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu.

Fantastic Zagreb Film Festival i ove je godine  pripremio niz kultnih žanrovskih klasika koji će se prikazati na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Tu su „Blade Runner“ koji zahvaljujući izvrsnoj produkciji, fantastičnim specijalnim efektima, poetskim prizorima i autorskim potpisom Ridleya Scotta i danas djeluje svježe i aktualno; „Metropolis“, remek-djelo Fritza Langa i njemačkog ekspresionizma iz 1927. godine i jedan od temeljnih djela svjetske kinematografije; „Ratovi Zvijezda: Nova nada“, prvi film serijala „Star Wars“ iz 1977. godine u režiji Georgea Lucasa i četvrto kronološko poglavlje „Skywalker sage“; „Bliski susreti treće vrste“, spektakularan avanturistički SF velikog Stevena Spielberga   ; „Nosferatu“ koji se i stotinu godina nakon premijere smatra remek-djelom sedme umjetnosti i možda najboljim filmom o mitskom biću vampiru; „Stvor“, remek-djelo legendarnog Johna Carpentera,  SF horor upamćen po  creature feature efektima i „Oslobađanje“,  triler Johna Boormana iz 1972. koji je ostao upamćen po brutalnim prizorima, hičkokovski psihološkoj tenziji i soundtracku.

Uz  cjelovečernje naslove na festivalu se može pogledati i bogat program kratkih filmova u Kinu Tuškanac te atraktivni VR (filmovi virtualne stvarnosti) naslovi u Muzeju iluzija.

Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2022. 10:37:47

Create Account