Harfa i filmska glazba otjerali oblake s jelkovečkog koncerta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.6.2020. 11:19:41
Harfa i filmska glazba otjerali oblake s jelkovečkog koncerta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Koncert naše ugledne harfistice Doris Karamatić održan je sinoć uz pratnju sjajnih vokalista iza Knjižnice Jelkovec.


Koncert filmske glazbe iz mnogih najpoznatijih svjetskih filmova koji je održala naša sjajna harfistica Doris Karamatić okupila je mnoge zaljubljenike te glazbe, te stanovnike Novog Jelkovca u znatiželji, ali i pruženoj mogućnosti prisustvovanja koncerta na otvorenom.

Koncert je namjerno postavljen "iza" velebne zgrade Knjižnice Jelkovec, kako bi zeleni prostor s te strane zgrade pridonio urbanom koncertu na otvorenom s daškom zelene note. Početni vjetar i tmasti oblaci iz kojih je krenula lagana kiša nisu omeli posjetitelje da se pridruže ovom zanimljivom glazbenom događaju kojem su uz samu glazbenicu čija je harfa zvučala poput cijelog simfonijskog orkestra, pa su tako povremeno mnoge oči tražile odgovor na pitanje - tko to još osim nje svira. Svirala je samo ona, Doris Karamatić, ali su zato njeni mlađi kolege i prijatelji, otpjevali mnoge svjetske hitove - klasike poput naslovnica iz "Prljavog plesa", "Dobro jutro Vietnam" i ostalih. Tako vrijedi zapamtiti imena Dino Antonić, Dorian Varović, Iva Aranđelović, Nika Pastuović i Mislav Medić (Lil' Bear), koji su svojim glasovima i osebujnim izvedbama oduševili prisutne.

"Ovime želimo prenijeti lijepu i pozitivnu sliku Sesveta. Želimo reći da smo dio zagrebačke urbane sredine. Sesvete nisu selendra na kraju grada, Sesvete su četvrtina gradskog prostora i osmina gradskog stanovništva. Uz naše Prigorje koje uvijek s ponosom ističemo, su i urbane cjeline, kao primjerice Novi Jelkovec koji je jedan od rijetkih primjera dobrog gradskog urbanog planiranja, sa svojim čvrstim elementima gradskog života u svim segmentima i vrlo velikog postotka samodostatnosti. Da je izdvojen u neku drugu hrvatsku regiju, Novi Jelkovec  bio bi samostalni grad koji bi sa satelitskim naseljima bio primjer ugodnog stanovanja. Ovime smo upravo to željeli reći, iako prema gradskim pretromim gradskim strukturama stalno upiremo prstom za rješavanje mnogih urbano - komunalnih nelogičnosti koji i nadalje opterećuju ovaj dio Sesveta", rekao nam je Radoslav Dumančić iz Zelenih i plavih Sesveta koje su organizirale ovo događanje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2024. 13:44:50

Create Account