Julian Rachlin, večeras na Tomislavcu u 21 sat

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.7.2018. 13:03:57
Julian Rachlin, večeras na Tomislavcu u 21 sat

Foto: HRT

Treće izdanje festivala Zagreb Classic ponovno ugošćuje najveća imena klasične glazbe! Sa Zagrebačkom filharmonijom večeras na Trgu kralja Tomislava s početkom u 21 sat svira glazbena zvijezda Julijan Rachlin.



Nakon tamburaškog, simfonijskog i jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, Opere pod zvijezdama te mnogih drugih programa, na jednoj od najljepših otvorenih pozornica našega grada, na Trgu kralja Tomislava, gostuje jedna od najvećih zvijezda klasične glazbe - Julijan Rachlin koji je najavio gala koncert. 


Večerašnji koncert bit će gala koncert. To je lijep običaj kojeg rade mnogi veliki svjetski orkestri – da imaju ljeti koncerte na otvorenom. Svirao sam na takvim koncertima s mnogim velikim američkim i europskim orkestrima i to je uvijek lijepa prilika da se klasična glazba predstavi široj publici nego u koncertnim dvoranama. Svirat ću Treći koncert za violinu i orkestar u G-duru Wolfganga Amadeus Mozarta, vjerojatno mog najdražeg skladatelja i onda još dvije popularne kompozicije skladatelja koji je bio najveći austrijski violinist Fritza Kreislera i nadam se da će to biti moj lijep doprinos temi koncerta.   


Rachlin je posljednji put svirao sa Zagrebačkom filharmonijom prije osam godina kada je orkestar bio u potpuno drugačijem izdanju, naglasio je ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch. Vjerujem da će Julian biti oduševljen s orkestrom koji se pomladio. Imamo danas 116 glazbenika i na to smo ponosni.


Violinist sa srcem virtuoza i pojavom šampiona, kako ga opisuju svjetski mediji, ne propustite poslušati sutra u 21 sat na Trgu kralja Tomislava.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.9.2021. 21:28:09

Create Account