KONCERT ARIOSO: NAJLJEPŠE LJUBAVNE ARIJE I PJESME

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.2.2018. 13:47:18
Početak: 17.02.2018. 19:31
KONCERT ARIOSO: NAJLJEPŠE LJUBAVNE ARIJE I PJESME

Foto: Plakat

Na prekrasni večerašnji koncert stignu još svi zaljuljeni, kao i ljubitelji prekrasne glazbe.



Na koncertu solistica Ljubljanske opere, Martina Zadro izvodit će svjetski najpoznatije i najljepše arije i pjesme, a naći će se i pokoja domaća bezvremenska ljubavna skladba. Martina će pjevati uz pratnju ugledne pijanistice Lane Bradić. Kazivanjem ljubavnih pjesama pridružit će se i glumac Zvonko Novosel


Početak koncerta u kazališnoj dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete je u 19,30 uz besplatan ulaz.




MARTINA ZADRO (1973.) diplomirala je i magistrirala solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Snježana Bujanović-Stanislav), poslijediplomski studij završila je na Visokoj glazbenoj školi u Grazu (Gerhard Zeller), usavršavala se na mnogim majstorskim tečajevima te kod Eve Blahove. Osvojila je mnoga priznanja u domovini i na međunarodnim natjecanjima: 1996. treću nagradu na Natjecanju Ferruccio Tagliavin, 1999. prve nagrade na Natjecanju Lucia Popp i Antonín Dvořák. Kao studentica debitirala je u ulozi Barbarine (W. A. Mozart: Figarov pir) 1995. godine u HNK u Zagrebu te uspješno ostvaruje i uloge Papagene (W. A. Mozart: Čarobna frula), Jelene (I. Zajc: Nikola Šubić Zrinski) i Giuliette (V. Bellini: Capuleti i Montecchi). U Državnoj operi u Pragu debitirala je 2000. kao Micaela (G. Bizet: Carmen) a s ansamblom Nacionalne opere nekoliko sezona tumači Paminu (W. A. Mozart: Čarobna frula) i gostuje na turneji u Japanu. U studenom 2003. sa Zagrebačkom filharmonijom pod vodstvom Ilana Volkova izvodi Iluminacije op. 18. B. Brittena. Veliki uspjeh 2003. postiže u Ljubljanskoj operi kao Violetta (G. Verdi: La Traviata) u režiji Lutza Hochstraatea i ta joj suradnja otvara angažman u Landestheatru u Salzburgu gdje 2004. nastupa kao Grofica (W. A. Mozart: Figarov pir). Od mnogih inozemnih nastupa izdvajaju se i naslovna uloga u Janačekovoj operi Mudra lija u projektu Europskog opernog centra 2001. godine s Njemačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Kenta Nagana, kao i nastup na Praškom proljeću uz Prašku filharmoniju pod ravnanjem Serga Bauda 2003. godine. Stalno gostuje u praškom Národnom divadlu, koncertima na festivalu Praško proljeće i festivalu Dvořákova Praha, surađujući s ponajboljim dirigentima današnjice (Yves Abel, Massimo Zanetti, Milan Horvat, Serge Baudo, Dieter Rossberg, Ilan Volkov, Aleksandar Rahbari, Loris Voltolini i Peter Feranec...). Brojne solističke koncerte održala je u Hrvatskoj, Sloveniji, Kanadi, Austriji, Francuskoj, Slovačkoj, Češkoj i Irskoj. Predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.


Hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Zvonko Novosel, završivši Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu, glumio na daskama HNK-a i Teatra u gostima. Treba istaknuti i njegove glumačke radionice po metodama svjetski poznatih majstora glume te recitale diljem svijeta koji su mu, kako kaže, njegova ljubav, život i danas, a u taj je svijet sve više ubacio fotografije s kojima ostvaruje niz izložbi. Voli istinski čitati poeziju te je kao takav upoznao sjajne svjetske poete i pjesnike, a s nekima od njih je još uvijek u kontaktu. Poetski samostalni nastupi, glumačke radionice, uloge na daskama, sapunicama i filmovima, predavač je s područja nastupanja u javnosti, tvorbe glasa i neverbalne komunikacije , recitator i asistent režije.


Pijanistica Lana Bradić diplomirala je glasovir na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu Stjepana Radića, a usavršavala se na mnogim majstorskim tečajevima i seminarima za glasovirsku pratnju, komornu glazbu i popijevku (Romanov, Verenjina, M. Horak, G. Zeller, K. Richter itd.). Godine 1990. na Republičkom natjecanju učenika i studenata glazbe osvojila je drugu nagradu u kategoriji glasovirskoga dua. U zagrebačkoj Glazbenoj školi Ivan pl. Zajc uspješno se bavi pedagoškim radom, a djeluje i kao umjetnička suradnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U Hrvatskoj i u inozemstvu djeluje kao koncertna pratiteljica hrvatskih umjetnika kao što su Dubravka Šeparović-Mušović, Vitomir Marof, Davor Reba i sestra Martina Zadro. Sudjelovala je u predstavi Pierrot Kazališta Mala scena u Zagrebu s kojom je gostovala i u SAD-u.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2024. 13:44:50

Create Account