Koncertom tria Arioso započinju Sesvetski dani kulture

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2021. 11:18:41
Početak: 28.05.2021. 19:30
Koncertom tria Arioso započinju Sesvetski dani kulture

Foto: Promo

Koncertom Klavirskog tria Arioso u petak, 28. svibnja u dvorani NS Sesvete započinje dvotjedna manifestacija Sesvetski dani kulture.




Koncertom Klavirskog tria Arioso, kojeg čine troje mladih perspektivnih glazbenika: Ana Labazan Brajša na violini, Roko Silić na violončelu i Sven Brajković na klaviru, započinju Sesvetski dani kulture, dugogodišnja tradicionalna manifestacija u organizaciji Centra za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“. Nakon godinu dana pauze zbog prošlogodišnjeg zatvaranja, ove godine manifestacija će biti održana u fizičkom obliku uz sudjelovanje gledatelja, ali u ograničenom broju. 


Koncert će se održati u petak, 28. svibnja 2021. u dvorani Narodnog sveučilišta „Sesvete“ s početkom u 19.30 sati. 


Mladi glazbenici, studenti su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a zajedno sviraju pod  umjetničkim vodstvom prof. Julije Gubajdulline. Osim što su laureati i dobitnici brojnih prvih i posebnih nagrada na pojedinačnim međunarodnim, državnim i regionalnim natjecanjima, dobitnici su 1. nagrade na Državnom natjecanju iz komorne glazbe u kategoriji klavirskih trija, te s time i Oskara znanja i nagrade grada Zagreba “Baltazar” za 2020. godinu. 


Na programu su djela  L. van Beethovena, D. Šostakoviča i  F. Mendelssohna.


Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja mjesta u dvorani, potrebno je najaviti dolazak na mail Narodnog sveučilišta „Sesvete“ info@ns-sesvete.hr


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.3.2024. 14:22:58

Create Account