Puhački orkestar DVD-a Kašina održao svoj tradicionalni rođendanski promenadni koncert

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 24.6.2024. 10:36:37
Puhački orkestar DVD-a Kašina održao svoj tradicionalni rođendanski promenadni koncert

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Kašinski puhački orkestar jučer je promenadnim koncertom obilježio svoj  93. rođendan.Puhački orkestar DVD-a Kašina već 18 godina priređuje promenadni koncert kojim ustvari glazbeno proslavlja rođendan vitalnog orkestra od 93 godine. DVD Kašina osnovan je baš na Petrovo 1926. godine, puhački orkestar pet godina kasnije a svojim koncertima oko blagdana sv. Petra i Pavla, zaštitnika kašinske župe ujedno proslavlja svoj, kao i rođendan cijelog DVD-a. 


Koncert je držan jučer, u nedjelju u predvečernjim satima u parku kašinskog vatrogasnog doma Biser Kašine pred brojnom publikom koja je zauzela cijeli sjedeći i stajaći prostor parka.


I ove je godine promenadni koncert iskorišten u svrhu programa47. Susreta zagrebačkih glazbenih amatera na kojima sudjeluju sve organizacije glazbenog amaterizma koje sufinancira Grad Zagreb, a na kojem se ostvaruju i određeni bodovi. Tako je i na jučerašnjem koncertu nazočio stručni ocjenjivački sud u sastavu Šime Vulelija, profesor na Muzičkoj akademji u Zagrebui Cvijeta Grijak, predstavnica Gradskog ureda za kulturu. 


Orkestar je ravnanjem prof. Branka Šarkanja i ovaj put izveo šarolik program iz svog bogatog repertoara još jednom pokazujući da pripadaju vrhu zagrebačkih puhačkih amaterskih orkestara. 


Program je vodila Vlatka Baković koja je u glazbenim predasima prezentirala crtice iz povijesti kašinskih naselja. Pa onda iz tog doba istaknimo kako se orkestar nekad zvao pleh mužika, zatim limena glazba, da bi na kraju postao ovo što je danas, puhački orkestar. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.3.2024. 14:07:46

Create Account