Tradicionalni koncert “Čuj nas, Majko” održan u petak u crkvi u Soblincu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.5.2024. 16:31:24
Tradicionalni koncert “Čuj nas, Majko” održan u petak u crkvi u Soblincu

Foto: Vlatka Burić

Nakon svete mise koju je  u petak, 17. svibnja, slavio upravitelj župe Bezgrešnog začeća BDM u Soblincu, vlč. Dominik Glasnović, održan je tradicionalni koncert "Čuj nas, Majko".Ovo je četvrta godina kako voditeljica župnih zborova Valerija Marković, sa zborašima župnih zborova "Gloria" iz Soblinca i "Srce Isusovo" iz Popovca, organizira ovaj tradicionalni koncert humanitarnog karaktera. 


Novčane priloge koje župljani ostave u prigodnoj košarici, sakupe se i koriste za kupnju potrebnih namirnica korisnicima župnog caritasa. 

Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji i ovim koncertom željelo se i dodatno skrenuti pozornost na važnost Majke Božje za život svakog čovjeka, ali i poticaj na molitvu.


Župnik vlč. Dominik Glasnović na kraju koncerta zahvalio je voditeljici Valeriji i svim članovima zborova na trudu i vremenu koje su uložili te istaknuo da ga posebno raduje vidjeti kako srcem pjevaju i Majku Božju slave svim srcem.


Voditeljica župnih zborova Valerija Marković istaknula je kako svima želi da u pjesmama dožive prisutnost Majke Božje i zahvalila  članovima zborova što su odlučili svoje vrijeme darovati kako bi pjesmom razveselili župljane i pomogli da se prikupe sredstva za župni Caritas.


Svojoj duši treba dati najljepše misli svjetla, obećanja i nade pa je ovaj koncert bio prilika da župljani naprave nešto lijepo za sebe i drugoga.


Članak pripremila: Vlatka Burić, župna medijska suradnica


Vezane vijesti
Ažurirano: 5.5.2023. 16:28:08

Create Account