U sklopu Dana Grgoševića održan 5. susret zborova glazbenih škola

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2022. 11:12:26
U sklopu Dana Grgoševića održan 5. susret zborova glazbenih škola

Foto: GŠ Zlatka Grgoševića

U organizaciji GŠ Zlatka Grgoševića u nedjelju navečer u sesvetskom pastoralnom centru održan je 5. susret zborova glazbenih škola.



Nakon što se dvije godine nije  moglo uživo održavati zborske susrete, ove godine ponovo je u fizičkom obliku održan susret zborova glazbenih škola na kojem je uz sesvetsku Glazbenu školu Zatka Grgoševića, sudjelovala i GŠ Blagoja Berse iz Zadra. Susret je održan u sesvetskom pastoralnom centru.


"Cilj nam je kontakt, razmjena iskustava i stvaranje novih. Svaki susret proširuje znanje programa, tehnike i pristupa radu. Na najljepši mogući način, druženjem i zajedničkim radom. Stoga smo svakom Susretu dali motiv: određeno razdoblje, popularnog kompozitora, stil... i zajedničku kompoziciju koju obrađujemo na masterklasu. Predavač je svake godine drugi, a interes sve veći", rekao je voditelj mješovitog pjevačkog zbora Ivan Javora mag. mus. i dodao: 


"Ove godine uz više od 150 pjevača susretu je nazočio maestro Emanuelle Valone koji je sudionike susreta učio tajnama talijanske zborske tradicije. Zborovi naše škole udružili su se s gostima kako bi, nakon radionice, pokazali što su naučili o talijanskoj tradiciji. Tako je publika mogla čuti popularnu tradicionalnu Oi della Valcamonica koja dijeli veliki dio strukture i melodije s nekim hrvatskim narodnim napjevima i Verdijev Zbor židovskog roblja iz opere Nabucco. Zahvalni smo svim predavačima, gostima, publici, cijelom nizu ljudi koji je odvojio trud i vrijeme za ovako velik događaj a posebno Župi Svih Svetih u Sesvetama koja nam već tradicionalno ustupa prekrasan prostor" zaključio je Javora.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account