VIVA MEXICO, u Lisinskom

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 7.10.2022. 14:31:46
VIVA MEXICO, u Lisinskom

Foto: Plakat


Jeste li znali da je svima poznatu baladu Bésame Mucho skladala Meksikanka, skladateljica i pijanistica Consuelo Velázquez? Ili da je slavnu Granadu napisao također jedan Meksikanac - Agustín Lara!

I ove sezone u Off ciklusu putuje se različitim krajevima glazbe i svijeta, a prvo odredište, u petak 14.10. 2022. jest - Meksiko! Zagrebačka filharmonija pod vodstvom britanskog maestra Jana Latham-Koeniga ugošćuje sopranisticu Mariju Vidović, koja je svojom karijerom vezana i uz domovinu književnika Octavia Paza, slikarice Fride Kahlo i opernih zvijezda Ramóna Vargasa i Francisca Araize. Na programu su neke od najpoznatijih tema meksičke glazbe.


Program među ostalim predstavlja popularni Dánzon br. 2 Artura Márqueza, živopisni Huapango Joséa Pabla Moncaya, kao i bolero-hit Júrame prve meksičke skladateljice Maríe Grever. Dodatno je začinjen glazbom slavnog Argentinca Astora Piazzolle (Oblivion, Libertango), kao i ništa manje slavnog Španjolca Manuela de Falle. Jedan od vrhunaca večeri bit će izvedba Sedam španjolskih pjesama Manuela de Falle u orkestraciji Luciana Beria.


Ulaznice na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski ili u sustavima ulaznice.hr te eventim.hr.

Petak 14.10., dvorana Lisinski s početkom u 19:30 - Osjetite simfonijsku fiestu.

VIVA MEXICO!


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.3.2024. 15:44:59

Create Account