800 fotografija Ive Pervana prikazano u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.6.2019. 10:25:06
800 fotografija Ive Pervana prikazano u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Ivo Pervan, poznati hrvatski umjetnički fotograf  gostovao je jučer u Sesvetama s projekcijom  izbora svojih 800 fotografija.



Projekcija Pervanovih fotografija na velikom platnu kino dvorane Narodnog sveučilišta Sesvete održana je kao svojevrsna tribina koju je moderirao Mario Raguž, novinar HRT-a. Uvodno je slovo održao Nino Raspudić, naš ugledni profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a potom je o svojim fotografijama, ali i mnogo čemu drugome govorio sam autor.


Pervan je prije svega bio vrlo kritičan spram vlasti na koju se ljuti, jer smatra da službene institucije namjerno bojkotiraju njegove fotografije, umjesto da ih u promotivne svrhe pokazuju diljem svijeta.    Nada se da će ovakvim prostupom, javnim prikazivanjem svojih fotografija uživo pred posjetiteljima, a uz pomoć mredija, doprijeti do odgovornih, kako bi uspostavili suradnju, kako reče, na višestruku korist svih nas.


Pervan je proputovao gotovo cijelu Hrvatsku uzduž i poprijeko, te u svom fundusu ima više od 14 tisuća umjetničkih i dokumentarnih fotografija ljepota Lijepe naše.


„Smatram da Hrvatska svojim prirodnim darom spada među najljepše države svijeta. Normalne države uvijek nastoje po cijelom svijetu objaviti što više fotografija vastitih prirodnih ljepota, samo se mi toga stidimo, ili je po srijedi nešto drugo”, ljutio se Pervan. 


Nada se da će ipak sve više slika naših  krajeva, prirode, ljudi, životinja, crkava i urbane odnosno ruralne arhitekture biti dostupno javnosti što sada, prema njegovu mišljenju, nije slučaj.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account