Bernardica Svaguša: "Izraz" u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.11.2021. 14:24:16
Bernardica Svaguša: "Izraz" u Knjižnici Dubec

Foto: Knjižnica Dubec

U Knjižnici Dubec postavljena je nova izložba Izraz Bernardice Svaguše.




Izložba mlade umjetnice Bernardice Svaguše postavljena je u Knjižnici Dubec i može se razgledati u uredovno vrijeme knjižnice sve do 22. studenog. 

Autorica je  rođena 16. travnja 1998. godine u Zagrebu. Završila je VII. gimnaziju, a trenutno je studentica diplomskog studija Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je u mnogobrojnim umjetničkim projektima te u nekoliko grupnih izložbi i grupnih donacija radova u humanitarne svrhe. Bavi se slikarstvom, ilustracijom, grafikom, digitalnom grafikom, scenografijom te fotografijom i videom.


Autorica o izložbi:

"U dosadašnjem radu bavila sam se od istraživanja medija, tehnike i boje do kompozicije i poruke koju ona prenosi. Sviđaju mi se mjesta, stvari, ljudi i prizori koji pričaju priču. Ovdje sam prikazala neuobičajene prizore koji se očitavaju po neprirodnim bojama, neobično smještenom kadru ili likovima i situacijama u kojima su se našli, kao i spontani trenutak uhvaćen u vremenu. U skulpturama glavni interesi bili su mi tekstura, stilizirana površina i dimenzija."


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.6.2023. 14:38:05

Create Account