"Dnevnik" Nevene Petre Piližote izložen u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.6.2021. 9:08:24
"Dnevnik" Nevene Petre Piližote izložen u Galeriji Oblok

Foto: Izrezak iz kataloga izložbe

Izložba portreta akademske slikarice Nevene Petre Piližote postavljena je u Galeriji Oblok, a otvorena je do 23. srpnja.



Ovogodišnja izložba portreta obuhvaća nastavak projekta „Dnevnik“, zatim radove u tehnici akvarela na papiru, ulja na medijapanu i portretne stranice projekta „Regesta“. Krupno kadrirana lica bez naglašenog prostornog konteksta, poput skice suvremenog trenutka ili zapisa svojevrsne društvene zbilje, bilježeni su uglavnom crtežom – temeljnim umjetničkim izrazom. Vizualna percepcija posredovana portretima znamenitih ljudi sadržajnošću i slojevitošću ne prikazuje samo sličnost, jer „ispitivati ljudsko lice, to znači uputiti se u pustolovinu, u neistraženu zemlju…“ (Nevena Petra Piližota)

 

Nevena Petra Piližota rođena je 1986. godine u Šibeniku, gdje je završila OŠ Petra Krešimira IV. i Gimnaziju Antuna Vrančića. Godine 2011. završila je diplomski sveučilišni studij Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2012. godine magistrirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Izlagala je na nizu samostalnih izložbi i četrdesetak skupnih izložbi.




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account