Iva Kasumović izlaže svoje "Fragmente gradova" u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2022. 11:22:09
Iva Kasumović izlaže svoje "Fragmente gradova" u Galeriji Oblok

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izložba "Fragmenti gradova" zagrebačke umjetnice Ive Kasumović otvorena je sinoć u Galeriji Oblok.



Voditeljica Galerije Oblok Anamarija Buturajac predstavila je autoricu i njenu izložbu koju je sama umjetnica i otvorila, te pozvala nazočne na razgledanje izložbe. 


Ova izložba likovnih radova imala je i jednu malu posebnost. "Odlučila sam napraviti dvije slike/kompozicije koje se sastoje svaka od 9 platna. Posjetitelji će moći intervenirati u kompoziciju i napraviti svoju jedinstvenu kompoziciju premještajući i okrećući platna. Posjetitelji su pozvani da tako napravljene kompozicije fotografiraju te pošalju na adrese koje će biti navedene pored slika. Da bi priča bila potpuna, dva sretna posjetitelja koja dostave svoje fotografije, osvojit će originalnu sliku manjeg formata. Nadam se da će vam se ova ideja svidjeti te da ćete se poigrati u mojem likovnom svijetu", istaknula je autorica.  


O autorici:

Iva Kasumović rođena je i živi u Zagrebu, gdje je završila Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, odjel arhitekture. Slikati je počela nakon srednje škole, a 2007. godine kreće na tečaj slikanja „Ulje na platnu“ na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu, pod vodstvom prof. Dubravka Lepeja. Nakon dugog niza godina uz mentorstvo pokojnog profesora Lepeja, grupu preuzimaju likovni mentori Vesna Šantak, Zdravko Đerek i Ana Tomljanović. Grupa je vremenom pokrenula i udrugu umjetnika „AmaArtem“, te su sudjelovali na brojnim umjetničkim događanjima u zemlji i inozemstvu. 

Umjetnica je sudjelovala na tridesetak skupnih izložbi te brojnim likovnim kolonijama, a imala je i četiri samostalne izložbe. Njene slike dio su mnogih privatnih zbirki u zemlji i inozemstvu. Slika prvenstveno u tehnici akrila na platnu i papiru, ali radi i razne mix medija i kolaž tehnike. U zadnje vrijeme privlači je mogućnost interakcije s gledateljima, odnosno intervencije gledatelja na izloženo djelo.


Izložbu je moguće razgledati u uredovno vrijeme galerije do 9. prosinca ove godine.



Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2023. 22:39:18

Create Account