"Iz Zagreba s ljubavlju", izložba slika Janice Šterc otvorena sinoć u ZIPS-u

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.2.2023. 13:41:19
"Iz Zagreba s ljubavlju", izložba slika Janice Šterc otvorena sinoć u ZIPS-u

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Janica Šterc izložila je iznimno veliki opus prekrasnih mekanih i oku vrlo dopadljivih slika Zagreba, čemu je pridružila nekoliko vrlo dopadljivih slika sesvetskih crkava i krajolika.



Izložba slika zagrebačke slikarice Janice Šterc otvorena je sinoć u izložbenom prostoru udruge Zelene i plave Sesvete. Na nikad posjećenijem otvorenju neke sesvetske izložbe  stotinjak posjetitelja što je za sesvetske prilike izvrstan odaziv na kulturne događaje ovakvog tipa, a čemu su znatno doprinijeli gosti iz Zagreba (Stupnika), izložbu su postili i pojedini ljubitelji umjetnosti, investitori u umjetnička djela.


Nazočne je pozdravio tajnik Zelenih i plavih Sesveta Radoslav Dumančić, a o slikarici i slikama govorila je uvodničarka kataloga i kustosica izložbe Sanda Stanaćev Bajzek.  Tri slikaričine prijateljice, ujedno i pjesnikinje pročitale su po jednu svoju pjesmu, a potom je sama autorica izložbe zahvalila svima i otvorila izložbu. 


Uvodno u glazbenom programu, te u pauzama između govornika otvorenja nastupili su glazbenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića prof. Josip Frigan na klaviru, te izvrstan i talentiran učenik 2. razreda Patrik Zlomislić na tamburi (brač).


Janica Šterc izložila je iznimno veliki opus prekrasnih mekanih i oku vrlo dopadljivih slika Zagreba, čemu je pridružila nekoliko vrlo  zanimljivih i toplih slika sesvetskih crkava i krajolika, za koji je posebno vladalo veliko zanimanje potencijalnih kupaca. 


Izložba ostaje otvorena do 10. ožujka, a ljubitelji umjetnosti, posebice slikarstva mogu je razgledati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 19 sati, te utorkom i četvrtkom od 9 do 16 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.3.2024. 9:12:05

Create Account