Izložba "Frekvencija žene" otvorena u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2021. 22:21:22
Izložba "Frekvencija žene" otvorena u  Muzeju Prigorja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U petak navečer otvorena je ispred Muzeja Prigorja vrlo zanimljiva izložba pet umjetnica.



Izložba iz ciklusa Femininologija autorice Sande Stanaćev Bajzek pod nazivom Frekvencija Žene otvorena je sinoć ispred Muzeja Prigorja. Na otvorenju je govorila sama organizatorica, kritičarka i predsjednica Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara (HULULK)Sanda Stanaćev Bajzek, a nakon što je uvodno nazočne pozdravila ravnateljica muzeja Morena Želle, izložbu je otvorila izaslanica gradonačelnika Tomaševića Ivana Crnković.


Radovi Ivane Bakal, Gordane Drinković, Ivane Ožetski, Lade Tomašić i Jane Žiljak Gršić izloženi su u galeriji  Muzeja Prigorja. 


Inspirirana radom, tj. ciklusom Ivane Ožetski simboličnog naziva „What is Your Frequency?“, ovogodišnja Femininologija nastaje pod okriljem teze kojom sama Ivana Ožetski opisuje svoj rad: „Sve oko nas, uključujući i nas same, energija je napravljena od valova različite dužine koji vibriraju na različitim frekvencijama, a naš mozak je prevoditelj i ima sposobnost interpretiranja frekvencija u ono što osjetilima percipiramo kao fizičku realnost. U tome nam nerijetko pomažu razne tehnike i vještine kako bismo različite pojave sproveli u druge medije i time ih učinili vidljivima“. 


Izložba ostaje otvorena do 15. listopada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account