Izložba Ide Ožbolt u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.6.2019. 9:44:52
Izložba Ide Ožbolt u Knjižnici Dubec

Foto: Knjižnica Dubec

U Knjižnici Dubec postavljena je izložba Ide Ožbolt koju posjetitelji mogu razgledati do 10. lipnja.Knjižnica Dubec, kao i sesvetske knjižnice, dio je Knjižnica Grada Zagreba, a uz mještane Dupca jednim se dijelom oslanja i na članstvo najzapadnijeg dijela Sesveta kojima je možda praktičnije doći u tu knjižnicu u ulici Rudolfa Ivankovića 34, na samoj granici sa Sesvetama, odnosno s Novim Brestjem.


Izložba radova akademske kiparice Ide Ožbolt postavljena je do 10. lipnja.


O umjetnici:


Nakon Klasične gimnazije diplomirala je kiparstvo 1996. u klasi prof. Šime Vulasa na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

1998. Gerolsbach, Golf klub

1998. Knjižnica August Cesarec

1999. Hrvatsko trienalle crteža

2000. Pfaffenhoffen, Jurgens Caffe & Lounge

2013. Galerija svratište Cinkuš, Gornji grad

2017. Galerie Kuk 44, Pfaffenhoffen

2018. Adria Art, Galerie Kuk 44


Radovi su nastali proteklih godina promišljanjem o kiparstvu u ekonomski dostupnom materijalu kao što je to žica i ljepljiva traka. Stupnjevanjem slojeva trake na solidnoj žičanoj konstrukciji postignut je zanimljiv efekt koji podsjeća na kožu ili korice knjige. Spontana geometrijska i linijska forma doprinosi dinamici prostora u kojem spoj trodimenzionalnih elemenata oku promatrača postavlja likovnu zagonetku. Rješenje iste počiva u beskonačnim mogućnostima ove tehnike. 

Ista  je bazirana na osnovnom kolažu, koja izlaskom iz dvodimenzionalnog, neopterećena težinom teških kalupa,  kiparsku  je  disciplinu  učinila   lakom  i   savladivom. 


 (O umjetnici je tekst prenesen s web stranice Knjižnice Zagreb)


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account