Izložba keramike polaznica radionice 54+ ULUPUH-a u galeriji NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2023. 11:53:17
Izložba keramike polaznica radionice 54+ ULUPUH-a u galeriji NS Sesvete

Foto: ULUPUH i Nada Jambrek

Nakon gotovo tri mjeseca tečaja, polaznice radionica ULUPUH-a u suradnji s NS Sesvete  izradile su velik broj uporabno-estetskih predmeta od keramike te su na svoju inicijativu organizirale izložbu radova. 




U galeriji Narodnog sveučilišta Sesvete sinoć je otvorena izložba keramike članova ULUPUH-a, polaznika keramičkih radionica u suradnji s NS Sesvete, a riječ je o europskom projektu. Naime, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH) organizator je projekta „54+ online“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda. Kroz godinu dana organizirano je deset radionica čiji su voditelji ULUPUH-ovi članovi. Jedna od radionica bila je i Online tečaj ručnog oblikovanja gline i keramike održan u suradnji s Narodnim sveučilištem Sesvete. 


Nakon gotovo tri mjeseca tečaja, polaznice su izradile velik broj uporabno-estetskih predmeta od keramike te su na svoju inicijativu organizirale izložbu radova kako bi se pokazalo kakvi radovi mogu nastati pri prvom susretu s glinom. 


Voditeljica tečaja bila je Pamela Ivanković, voditeljice projekta 54+online iz ULUPUH -a Helena Jurković Tokić i asistentica Katarina Dimšić. 


Polaznice tečaja su: 

Slava Beljan 

Vjekoslava Damjanović

Nada Jambrek 

Irena Hanžek 

Antoneta Medved 

Anđelka Radoš

Blanka Salkić

Katarina Tustonic


Izložba ostaje otvorena do 27. travnja 2023.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.2.2024. 11:47:57

Create Account