Izložba slika Dore Kuzmić u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.5.2022. 13:52:47
Izložba slika Dore Kuzmić u Knjižnici Dubec

Foto: Knjižnica Dubec

Mlada akademska slikarica Dora Kuzmić izložila je svoje radove u Knjižnici Dubec.




Knjižnica Dubec kao ispostava Knjižnice Sesvete redovito ugošćuje umjetnike i postavlja izložbe njihovih djela. Najvoljnija izložba radovi su mlade akademske slikarice Dore Kuzmić.

Izložba se može razgledati svakodnevno  uredovno vrijeme knjižnice do 3. lipnja.


O autorici:

Dora Kuzmić rođena je 01.08.1995. u Splitu. Godine 2014. završava 1. Jezičnu gimnaziju u Splitu i upisuje Filozofski fakultet, smjer Povijest umjetnosti i Hrvatski jezik, koji nakon godinu dana napušta i upisuje slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je 2021. u klasi prof. Matka Vekića ciklusom radova pod nazivom 'Den·mon·štran·cjun'.


Sudjelovala je u grupnim izložbama 'Demiurg' unutar ciklusa 'Samo jednom prvi put' u Hali V. Tehničkog muzeja Nikole Tesle (Zagreb, 2019.), 'Auto salon mladih' u Auto salonu Moto – Ris (Zagreb, 2020.), te 'Umjetnost protiv straha' u Galeriji Šira (Zagreb, 2021.). Svoju prvu samostalnu izložbu, 'Den·mon·štran·cjun', otvorila je u Centru za mlade 'Bunker' u Samoboru (2021.).


Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za sudjelovanje u grupnoj izložbi studenata ALU 'Umjetnost protiv straha' u Galeriji Šira u Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.6.2023. 14:38:05

Create Account