Još jedna najava sutrašnje izložbe Kelčecovih iz kuta organizatora

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2022. 18:18:01
Još jedna najava sutrašnje izložbe Kelčecovih iz kuta organizatora

Foto: ZIPS

O Kelčecima i samoj izložbi nekoliko riječi iz pera predsjednika ZIPS-a Ante Damjanovića.



Moćna sesvetska umjetnička dinastija Kelčecovi, otac i sin – Branko (legendarni Keljo) i David, sutra,15.09.2022., (četrvrtak) u 18,00 sati, svojom zajedničkom izložbom, svojim skulpturama i slikama,  zaposjedaju izložbeni prostor Zelenih i plavih Sesveta u Kelekovoj 2.


U Sesvetama imamo dva mitska bića – jedan je strašni Zmaj, Pozoj, koji v Kašini spi, a drugi je strašni Perun Keljo. Ovog puta na izložbu dovodimo samo Kelju u njegovm nježnom izdanju sa čudesnim skulpturama njegovih raskošnih i blagorodnih žena. Dok sesvetski Pozoj spava bolje ga je ne dirati pa ga samo iz tog razloga ovom prigodom ne dovodimo u prostorije ZIPSa.


Uz oca, skulptora Kelju, izlaže i njegov sin David, slikar koji na svojim platnima, najčešće živim i veselim koloraturama, priča šarene, bajkovite basne sa običnim pticama i ptičurinam iz svog djetinjstva ili pak sa fantazmogoričnom, ali još uvijek benignom zvjeradi o kakvoj govori Knjiga Postanka, prije same pojave Spoznajnog stabla.


Dođite svakako i uživajte u zamamnim plodovima ove male umjetničke kolonije, našeg sesvetskog umjetničkog OPG-a na kojeg s razlogom možemo biti ponosni.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account