"Modna ilustracija" Ide Klarić u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.4.2021. 11:24:26
"Modna ilustracija" Ide Klarić u Knjižnici Dubec

Foto: Knjižnica Dubec

U Knjižnici Dubec je postavljena izložba Ide Klarić "Modna ilustracija", studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.



U Knjižnici Dubec izloženi su radovi nastali tijekom prve i druge godine autoričina studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Radovi predstavljaju modnu ilustraciju koja na stiliziran način pokušava predočiti razne teme.


Teme variraju od zadane boje do predmeta, hrane, životinja, cvijeća te raznih drugih motiva. Svrha radova nije prikaz nosive odjeće, već prikaz kombinacije modnih predmeta i spomenutih tema. 


"Tijekom izrade ovih radova, htjela sam otkriti svoj osobni stil izražavanja, pronaći autentični i prepoznatljivi izgled. To sam uspjela grotesknim i elegantnim prikazom ženskog tijela sa upečatljivim dugim trepavicama, što je na kraju postao i moj zaštitni znak", kaže o svojim radovima Klarić.



Ida Klarić rođena je 3. 3. 2000. u Zagrebu, gdje je završila Osnovnu školu kralja Tomislava i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Trenutno je na trećoj godini preddiplomskog studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer – Modni dizajn. Osim modnog dizajna, bavi se ilustracijom, šivanjem i izradom lutaka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account