Otvorena 35. izložba Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2020. 12:51:44
Otvorena 35. izložba Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Foto: Muzej Prigorja/Irena Vidošević

Jubilarna izložba ove godine, na žalost, nije mogla biti proslavljena niti otvorena u društvenom ozračju prisustva mnogih umjetnika i ljubitelja umjetnosti, no umjetnici su poslali radove i izložba je postavljena, te otvorena za razgledavanje u sklopu epidemiološkog okvira.



Izrasla iz neformalne grupe renomiranih sesvetskih umjetnika, od 1986. godine izložba likovnih radova pod nazivom Sesvetski likovni umjetnici i gosti ciklično prikazuje recentnu produkciju u područjima vizualnih umjetnosti, s naglaskom na onu „klasičnu“ likovnu, u kojoj prednjače slikarstvo, grafika i kiparstvo. 


A ovu, trideset i petu godinu zaredom, nastavljajući formalnu koncepciju, u kojoj umjetničko izlaganje ne diktira određena tema, već je likovnost ono što ih odabire i selektira za izlaganje, kroz svoje djelo predstavlja četrdeset i četvero sesvetskih likovnih umjetnika i njihovih kolega kao gostiju. Kontinuitet svjedoči o živosti lokalne likovne produkcije koja u izlagačkoj simbiozi s djelima ostalih zagrebačkih umjetnika ukazuje na njihovo globalno promišljanje i djelovanje.


Dosad je na izložbama Sesvetskih likovnih umjetnika i gostiju izlagalo više od 200 autora, a ključni likovni umjetnici s područja Sesveta koji su redovito sudjelovali, a poneki i danas sudjeluju na izložbama su: Robert Baća, Neda Grdinić, Vladimir Polić, Vinko Fišter, Zlatko Potočki, Branko Manojlović, Branko Kelčec, Ivica Fišter, Jure Kokeza, Antun Krešić, Mirna Krešić, Miroslav Usenik, Milivoj Šegan, Ivan Kujundžić, Zoran Galić, Zlatko Nežić, Ante Brčić itd.


Tijekom 35 godina djelovanja, grupa Sesvetski likovni umjetnici i gosti postala je poznata i prepoznatljiva kako u gradu Zagrebu, tako i diljem naše domovine. /Iz predgovora katalogu izložbe Sande Stanaćev Bajzek i Tomislava Dilbera/


Izložba je za javnost otvorena do 31. siječnja svakim radnim danom od 10 do 19 sati.



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.3.2024. 13:08:20

Create Account