Reciklažni andante Sonje Reljanović otvoren sinoć u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2020. 9:30:57
Reciklažni andante Sonje Reljanović otvoren sinoć u Galeriji Oblok

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izložba radova Sonje Reljanović otvorena je u ponedjeljak navečer zbog epidemioloških razloga ispred galerije.




Voditeljica Galerije Oblok Anamarija Buturajac upriličila je otvorenje vrlo zanimljive izložbe ispred galerije na otvorenom prostoru, a u skladu s epidemiološkim preporukama, dok je u samom prostoru galerije moguć posjet najviše pet osoba s pravilno postavljenim maskama na lice, upisom podataka i dezinfekcijom. To do daljnjega moramo prihvatiti kao nešto uobičajeno. 


A ono što nije uobičajeno, jest "igranje" sa starim notama i njegovo pretvaranje u umjetnički rad. Sonja Reljanović već je ranije rekla i zapisano je to u katalogu izložbe, a ponovila je prilikom otvorenja kako je ustvari došlo do te igre s notama odakle i naziv izložbe Reciklažni andante, što je glazbena oznaka za umjereno brz tempo, između brzoga i polaganoga.


"Oduvijek volim papir. Pohađajući sesije umjetničke knjige umjetnice knjige Irene Frantal otvorio mi se novi svijet, nova dimenzija papira. Kako je Irena rekla: „Kreni i vidjet ćeš kuda će te istraživanje odvesti.“ – tako je i bilo. Tijekom rada s papirom na reciklažnom odlagalištu, naišla sam na predivne stare note, tj. notni papir. Uzela sam ih i pristupila im kao oslikanom papiru s lijepim rasterom nota. Razmišljajući, režući i lijepeći papir, mašta se pokrenula. Ova izložba je prvenstveno prikaz istraživanja i igre s papirom i prostorom knjige", rekla je Sonja Reljanović.


Izložba se može razgledati do 21. listopada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account