Skulpture Marka Vlahinića izložene su u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.3.2023. 10:10:18
Skulpture Marka Vlahinića izložene su u Knjižnici Dubec

Foto: Jelena Pisačić

Student kiparstva Marko Vlahinić proslavio se ovih dana u javnosti objavom svog rada, poprsja Ćire Blaževića.Fran Marko Vlahinić završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te nastavio školovanje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer kiparstvo. Ovih je dana u javnosti postao poznat po izradi poprsja pokojnog Ćire Blaževića. 


U samo tri dana ovaj student druge godine kiparstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti izradio je bistu pokojnog trenera svih trenera. “Nikada sreća ne može biti tako velika kad pobijediš koliko je razočarenje veliko kad izgubiš" - legendarna je izjava Ćire Blaževića koju je Marko uz fotografije biste objavio na svojoj fb stranici.


Autor o izložbi:

"Gradim svoje stvaralaštvo neovisno vremenu u kojemu se nalazim. Radovi ne nose pečat isključivo jednog vremena nego su poveznica prošlog i budućeg. Zanima me istraživanje mogućnosti i značajki različitih materijala. Zanima me karakter ljudskog lica i tijela, njihova neverbalna izražajnost, kao i njihova rječita snaga i moć. Figurativnost je bliska, prisna i sugestivna, lako razumljiva i prepoznatljiva u svim vremenima. Volio bih svojim radovima nekom sutrašnjem pojedincu prenijeti opipljivo stvaralaštvo, neminovno označeno nemirima i mogućnostima našeg vremena."


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2023. 11:53:17

Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account