Snaga kruga, velika izložba likovnih radova polaznika Ostvarenja otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.6.2023. 9:10:01
Snaga kruga, velika izložba likovnih radova polaznika Ostvarenja otvorena sinoć u galeriji ZIPS

Foto: Borko Samec/Sesvete danas

Od početnih tek nekoliko polaznika radionica, Ostvarenje je naraslo do sinoćnjih stotinjak sudionika izložbe.



Ostvarenje sesvetske akademske slikarice Sanele Đurinec Raič već dulji niz godina predano radi na likovnom i opće umjetničkom educiranju Sesvećana sklonih likovnom izražavanju. Već više generacija mladih, ali i mnogi odrasli sugrađani umnogome su educirani u likovnom smislu do te razine da su poneki mladi Sesvećani odabrali školovanje u kreativnim i umjetničkim srednjim školama, te neki i na Akademiji likovnih umjetnosti.


Konstantno Ostvarenje priređuje izložbe radova svojih polaznika koje su do sad zainteresirani mogli pogledati u nekoliko sesvetskih izložbenih prostora, a najveći takav događaj zbio se sinoć na otvorenju izložbe Snaga kruga u galeriji Zelenih i plavih Sesveta. 


Gotovo stotinu polaznika od onih najmlađih prvoškolaca, pa sve do veterana sudjelovali su svojim likovnim ostvarenjima na izložbi na čijem se otvorenju, kao nikad do sada u Sesvetama okupilo  gotovo 200 što sudionika izložbe što znatiželjnika. Izloženo je više od 150 radova, te jedno djelo posljedica malog performansa kad su mali likovni talenti umočili svoje dlanove u bijelu boju, te otisnuli ju na veliki crni krug postavljen na sredini poda galerijskog prostora. Ta sinergija i to zajedništvo u stvaranju velikog broja otisaka dlanova na tom crnom krugu nazvana je, kao i cijela izložba Snaga kruga. 


"Ako ničim drugim, a ono brojem sudionika vidljiv je sve veći utjecaj Ostvarenja na podizanje likovne svijesti u našim Sesvetama, od početnih skromnih nekoliko polaznika, do vidite nas večeras stotinjak izlagača, što nas odraslih, a što mladih i ovih najmanjih kikića. Sve se više ljudi uključuje u taj, mogla bih reći gotovo pokret, a djeci svakako usađuje ljubav prema likovnom izražavanju i slikarstvu, te će sutra, kao odrasli stanovnici Sesveta puno više konzumirati kulturna, napose likovna događanja negoli je to danas slučaj", rekla nam je jedna polaznica Ostvarenja dodavši da je njen početak dolazaka na crtanje i slikanje bio ustvari terapija od svakodnevnog stresa prouzročenog tempom i načinom suvremenog života, a danas je gotovo svakodnevnica kojem se vrlo rado posvećuje. 


Izložba Snaga kruga otvorena je do sredine lipnja i može se razgledati svakim radnim danom od 9 do 19 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.3.2024. 9:12:05

Create Account