Ulja na platnu mlade Ivone Katalinić predstavljena sinoć u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.4.2023. 10:12:57
 Ulja na platnu mlade Ivone Katalinić predstavljena sinoć u Galeriji Oblok

Foto: Borko Samec, Sesvete danas

Studentica  ALU Ivona Katalinić izložila je svoja ulja na platnu u Galeriji Oblok.




Kao rijetko kada prostor Galerije Oblok vrvio je posjetiteljima na otvorenju izložbe likovnih radova studentice Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Ivone Katalinić. Nazočne je pozdravila voditeljica Obloka Anamarija Buturajac, o izložbi je govorila profesorica sa Filozofskog fakulteta dr. sc. Žarka Vujić, a o  autorici voditeljica Ostvarenja Sanela Đurinec Raič. Izložbu je otvorila sama Ivona.


Ivona je bila članica Ostvarenja i Sanela ju je uspješno pripremila za upis na ALU. 


"Izložba radova studentice diplomskog studija Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (mentor Ante Rašić) Ivone Katalinić od početka je bila dio zamisli izložbenog programa Ostvarenja u Galeriji Oblok, a koji je trebao stanovnicima najveće gradske četvrti pokazati što sve Sesvećani rade u slobodno vrijeme. No, Ivonin strpljiv i dugotrajan likovni rad pod mentorstvom, u slobodnim satima i izvan školskog sustava pretvorio se u svjesno životno opredjeljenje – naučiti kreativno se izražavati slikanjem, ali i naučiti pomagati drugima iskazivati se u toj istoj kulturnoj praksi", rekla je na otvorenju dr. sc. Vujić dodavši da pomažući i danas u Ostvarenju te odabirući nastavničko usmjerenje na studiju, Ivona Katalinić i sama daje toj temi svoj osobni doprinos.


Ivona Katalinić rođena je i živi u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu na Slikarskom odjelu. Danas je studentica prve godine diplomskog studija Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti na smjeru Slikarstvo (pod mentorstvom Ante Rašića). Sudjelovala je na više skupnih izložaba: na otoku Pelješcu, u mjestu Orebić 2018. godine, na izložbi Slikarskog odjela 2019. u Muzeju za umjetnost i obrt i na izložbi studentskih grafika u Surogatu. Sudjelovala je na projektu Murtić 100 u oslikavanju panela na Maksimiru. U sklopu projekta Bukovac izložila je rad u galeriji Putolovac na izložbi Vlaho Bukovac – paleta 2022. Njezini radovi mogli su se vidjeti i na završnim izložbama studenata Akademije likovnih umjetnosti na Jabukovcu. Dobitnica je Rektorove nagrade za veliki timski znanstveni i umjetnički rad u sklopu projekta Plastična morska kornjača u akademskoj godini 2021./2022. Njezin rad bio je izložen u Muzičkoj akademiji u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti 2023. godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2023. 22:39:18

Create Account