Umjetnička djela velikih hrvatskih majstora likovne umjetnosti u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.8.2022. 11:59:37
Umjetnička djela velikih hrvatskih majstora likovne umjetnosti u Muzeju Prigorja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Rijetko kada se do sad u Sesvetama mogla razgledati izložba ovako velikih i značajnih autora hrvatske likovne umjetnosti, kao što je ova.Gostujuća izložba iz fundusa Gradskog muzeja Bjelovar, podarila je sesvetskom pogledu iznenađujuća umjetnička djela velikih majstora hrvatskog slikarstva i kiparstva.


Gradski muzej Bjelovar, dvostruko stariji od sesvetskog, u svom fundusu ima reprezentativna djela velikana kao što su Kulmer, Šutej, Mujađić, Rojc, Bakić i drugi značajni hrvatski slikari i kipari. Dio tog bogatog fundusa predstavljen je u Sesvetama sinoćnjim otvorenjem na kojem su izložbu na pozornost javnosti predali ravnateljica Muzeja Prigorja Morena Želle, voditelj muzejske galerije, ak. slikar Tomislav Dilber, te ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar   Milan Pavlović. Uz virtuozno muziciranje Nevena Šverka na violončelu iz 1784. godine, starog kao i zgrada naše kurije, otvorena je izložba Iz Galerijskog odjela Gradskog muzeja Bjelovar. 


Tako od jučer sesvetski ljubitelji slikarstva i kiparstva imaju priliku vidjeti djela majstora hrvatske likovne umjetnosti kao što su:  Nastja Rojc, Vojin Bakić, Miroslav Šutej, Josip Vaništa, Omer Mujadžić, Vasilije Jordan, Milan Konjović, Nikola Koydl, Ferdinand Kulmer, Tihomir Lončar, Antun Šojat, Zlatko Šulentić, Mladen Veža, Zlatan Vrkljan, te Nives Kavurić Kurtović, Josip Zeman i Krešimir Nikšić.


Izložba ostaje otvorena do 3. rujna i može se razgledati svakim radnim danom, ponedjeljak - petak od 10 do 19 sati.


Što mislite o rezultatima popisa stanovnika u Sesvetama?

Broj popisanih daleko je manji od očekivanog
Mnogi se odselili zato nas nema koliko smo mislili
Nije loše, ipak je broj stanovnika Sesveta u porastu
Očekivano, sve što se moglo doselit u Sesvete već se doselilo
Ovo je još dobro naspram drugih sredina
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account