"What condition my condition is in" izložba slika troje mladih umjetnika u Galeriji ZIPS

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.12.2022. 10:11:09
"What condition my condition is in" izložba slika troje mladih umjetnika u Galeriji ZIPS

Foto: Irena Vidošević

Muzej Prigorja upriličio je posljednju ovogodišnju izložbu slika u prostoru Zelenih i plavih Sesveta gdje će do završetka obnove zgrade kurije održavati izložbe.



Izložba radova Josipa Rončevića, Tare Beate Racz i Jurice Pušenjaka: "What condition my condition is in" otvorena je u prostoru udruge Zelene i plave Sesvete, Kelekova 2. Posljednja je to izložba u 36. sezoni Galerije Kurija Muzeja Prigorja. Autor izložbe, povjesničar umjetnosti Feđa Gavrilović predstavio je radove troje umjetnika mlađe generacije koji su nas vizualnim i umnim dosjetkama kao u slučaju Josipa Rončevića, ili pak bizarnostima svakodnevnog života Jurice Pušenjaka, odnosno Tare Beate Racz podsjetili da je umjetnost prostor brojnih mogućnosti projekcija u kojemu možemo izražavati svoje fantazije, a za koju stvarnost i svakodnevica nemaju puno strpljenja niti razumijevanja. Jer ključ cijele umjetnosti, pa i ove izložbe je eksperiment, igra i istraživanje, a prije svega istraživanje samoga sebe.


Ova je izložba hommage stvaralaštvu koje ne postavlja previše pitanja o ontologiji slike i o tome zašto uopće slikati, već pruža jednostavan odgovor - slikati, a zašto ne?

Katalog izložbe dostupan je na poveznici http://www.muzejprigorja.hr/izdanja/RRP-katalog.pdf


Izložba je ostvarena sredstvima Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Pogledajte do 20. prosinca ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 - 19 sati, a utorkom i četvrtkom od 9 - 16 sati.


Tekst: Tomislav Mrčić


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.3.2024. 9:12:05

Create Account