„Zapisano u genima II“ u Muzeju Prigorja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.10.2020. 14:06:58
Početak: 23.10.2020. 19:00
„Zapisano u genima II“ u Muzeju Prigorja

Foto: Pozivnica

Drugom i trećom izložbom izložbenog ciklusa „Zapisano u genima“ muzej predstavlja dva iznimna umjetnička dvojca – oca Josipa Botteria Dinija i kćer Anu Mariju Botteri, odnosno oca Vilka Žiljka i kćer Janu Žiljak Gršić.


"Izložbe upriličujemo istovremeno u prostoru Muzeja Prigorja kao oblik suradnje ove institucije i naše Udruge i to s otvorenjem 23. listopada. Pridržavajući se epidemioloških mjera otvorenje smo koncipirali kao druženje publike s autorima i to od 18:00 do 20:00 sati, uz prigodni govor i proglašenje otvorenja u 19 sati", rekla je kustosica izložbe Sanda Stanačev Bajzek, dodavši:


"Izložbe smatramo od iznimne važnosti za kulturu našega Grada Zagreba i cijele nam Hrvatske, a nama je čast imati priliku predstaviti djela  iznimnih hrvatskih umjetnika ak. slikara Josipa Botteria Dinija i pionira kompjuterske grafike u nas, grafičara Vilka Žiljka, koja su osobno odabrale njihove kćeri Ana Marija Botteri i Jana Žiljak Gršić, koje kvalitetom nimalo na zaostajući za njima, uspješno likovno odgovaraju na ovaj roditeljski „izazov“".






Vezane vijesti
Ažurirano: 8.4.2024. 13:14:59

Create Account