Poetski mozaik - PORTO MORTO u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2022. 9:14:49
Poetski mozaik - PORTO MORTO u Knjižnici Dubec

Foto: Facebook

Knjižnica Dubec kao sastavnica Knjižnice Sesvete uključila se u projekt Kulturni četvrtak u Sesvetama.




Knjižnica Dubec je 2021. godine započela program pod nazivom Poetski mozaik. Tim se programom nadovezuje na projekt Kulturni četvrtak u Sesvetama koji obuhvaća predstavljanje novih knjiga, književne i pjesničke susrete, predavanja i brojna druga događanja. Poetski mozaik pomalo se gradi predstavljajući i okupljajući mlade autore te oblikuje eter za one koji govore univerzalni i kozmički jezik poezije.   


Porto Morto je zagrebački bend koji čini sedam članova: Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (glas, klavijature), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (bubnjevi), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon). 2016. godine se pojavljuju sa svojim prvim i istoimenim albumom "Porto Morto". 2019. godine izlazi njihov drugi album "Portofon" na kojem se nalazi singl "Hodaj" u suradnji s Darkom Rundekom te za njega dobivaju tri nominacije za nagradu Porin. 2021. izdaju novi album "Portopop", a singlove s albuma prate i odlični spotovi u njihovoj vlastitoj produkciji. Brojni glazbeni kritičari taj su album proglasili jednim od najboljih albuma u regiji. Iste godine dobivaju nagradu Porin za najbolji alternativni album godine. 

Glazba koju stvaraju nije ograničena standardnim glazbenim smjernicama, već je obilježava sinergija brojnih žanrova. 


U ovom Poetskom mozaiku Knjižnica Dubec putem poveznice donosi tekstualni zapis razgovora novinarke i knjižničarke Gordane Kolanović Roško s članovima grupe i izbor pjesama.  


Poetski mozaik: PORTO MORTO (razgovor i pjesme)


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.6.2023. 14:38:05

Create Account