Predstavljena Fiamengova knjiga poezije "Božji hlad"

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 22.3.2017. 17:20:53
Predstavljena Fiamengova knjiga poezije "Božji hlad"

Foto: HINA/ Dario GRZELJ/ ua

Knjiga akademika Jakše Fiamenga "Božji hlad" (Izabrane pjesme) u izdanju Kršćanske sadašnjosti predstavljena je u srijedu u Društvu hrvatskih književnika, a riječ je o 48. knjizi tog pjesnika.


Predstavivši "Božji Hlad", don Anton Šuljić u ime nakladnika "Kršćanske sadašnjosti" ocijenio je da je Fiamengova poezija mediteranska, hrvatska i europska te da je je njegovo pjesničko utemeljenje u kršćanskoj kulturnoj baštini. Naglasio je da Fiamengo "uporno i znalački prkosi postmodernoj poetici razlomljenog stiha i smisla, već u svojoj poetici reafirmira kršćanske i narodnosne i europske vrijednosti, a to nije malo".

Knjigu i poeziju Jakše Fiamenga predstavio je i književni kritičar Tin Lemac, rekavši da je Fiamengo pjesnik koji je dobro obrađen u hrvatskoj književnoj kritici te da autora možemo smatrati klasikom i autorom s pozamašnim opusom. I on je ocijenio da se Fiamengo opire postmodernoj poetici.

Knjigu je predstavio i recenzent te predsjednik DHK-a Božidar Petrač koji je naglasio da je ova knjiga nastala u okviru biblioteke "koja je rezultirala s 24 knjige, ali da je u malenosti te biblioteke njezina prava vrijednost".

Naglasio je duhovnosti poezije Jakše Fiamenga koji se, potom, kao autor zahvalio izdavačima i publici na izdanju ove knjige.

"Božji hlad" tiskan je u 1000 primjeraka, a riječ je o knjizi malog formata "za svaki džep".


(Hina)


Create Account