U sklopu Noći knjige, Knjižnica Sesvete održala Pjesnički maraton.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2022. 16:16:52
U sklopu Noći knjige, Knjižnica Sesvete održala Pjesnički maraton.

Foto: Naslovnica zbornika

Niti ove godine nije bilo fizičkog pjesničkog maratona, no objavljen je e-zbornik radova pjesnika pristiglih za ovu manifestaciju.




U sklopu manifestacije Noć knjige 2022. u petak, 22. travnja Knjižnica Sesvete  objavila je e-zbornik poezije pod nazivom 15. Sesvetski pjesnički maraton, koji je nastao kao rezultat poziva pjesnicima za sudjelovanjem na ovogodišnjem 15. Sesvetskom pjesničkom maratonu. 


Urednici zbornika i organizatori Sesvetskog pjesničkog maratona su djelatnici knjižnice Ivan Babić i Mihael Bily, a grafički urednik je Mihael Bily.

E-zbornik možete pregledati ovdje.


"…u ovome zborniku (15. Sesvetski pjesnički maraton) virtualno se sastao 71 pjesnik, svaki zastupljen sa samo jednom pjesmom. Nakon svih ovih godina višedimenzionalnosti, tj. maratonā na kojima se čitala poezija, slušala glazba, gledali filmovi, video uradci, fotografije i mnoge prigodne izložbe, sada smo sve sveli samo na tekst, na golu golcatu pjesmu (…) I tako, dok topovi grme, poezija se i dalje piše, pjeva i čita. Jer, što inače pjesniku preostaje osim pjevanja i pjesme. Topovi pjesmu mogu prigušiti, ali ugušiti neće nikada", iz riječi urednika Zbornika Ivana Babića


"Zahvaljujemo se od srca svim autorima i autoricama na sudjelovanju", zamolio nas je Babić za prijenos zahvalnosti organizator ovogodišnjim sudionicima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.4.2024. 11:48:14

Create Account