Fraktali u Obloku kao rezultat art terapije u izvedbi Ostvarenja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.4.2023. 9:18:07
Fraktali u Obloku kao rezultat art terapije u izvedbi Ostvarenja

Foto: Sanela Đurinec Raič

Izuzetan odaziv na sinoćnju radionicu Ostvarenja art trapije fraktalnog oduševio je i samu predavačicu Blanku Stančić.



Sinoćnji događaj vezan na izložbu crteža mladog talentiranog Sesvećana, učenika OŠ Luka Dragutina Šporca okupio je, za ovakvu prigodu, veliki broj crtača i znatiželjnika što je oduševilo i samu predavačicu Blanku Stanić, akademsku kiparicu, te doktoranticu iz pedagoških znanosti.


"Predavačica Blanka održala je zanimljivo predavanje o inkuzivnoj galeriji i radu art terapije. Cilj je naravno bio educiraj sebe da bi pomogao drugima. Nastavit ćemo i nadalje s crtanjem fraktala kroz Ostvarenje", rekla je voditeljica Ostvarenja Sanela Đurinec Raič.


O predavačici:

 Blanka Stančić Puhak rođena je u Zagrebu.  Diplomirala je 2001 godine dizajn keramike na University of Canterbury (KIAD), Rochester, Velika Britanija. Magistrirala je 2008 na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje, smjer kiparstvo, Ljubljana,Slovenija. Završila je dvogodišnju edukaciju u Zagrebu, Clinical Expressive Art Therapy. Trenutno je na 2 godini doktorata iz edukacijskih znanosti na Pedagoškom fakultetu u Mariboru, Slovenija. Dugi niz godina bavi se promocijom likovnog stvaralaštva kod odraslih osoba sa intelektualnim teškoćama u Centru za rehabilitaciju Zagreb, Organizirano stanovanje. Idejni je začetnik i voditelj prve inkluzivne galerije u ovom dijelu Europe, te idejni začetnik Konferencije Kreativni Puls. Radi na mjestu likovnog terapeuta te asistenta na Zdravstvenom Veleučilištu na nastavničkom odjelu iz radne terapije –Kreativni procesi u radnoj terapiji. Aktivno je sudjelovala na više znanstvenih i stručnih skupova te edukacija.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account