Održan koncert za Valentinovo FA Sesvetska Sela i gostiju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.2.2018. 15:53:11
Održan koncert za Valentinovo FA Sesvetska Sela i gostiju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Pod nazivom Ljubi diko, ljubiti je lipo, u subotu navečer u kazališnoj dvorani Narodnog sveučilišta Sesvete održan je koncert za zaljubljene i one koji se tako osjećaju, a vole folklor. 



Posjetitelje u dvorani uoči koncerta uvodno je pozdravila predsjednica društva Nedjeljka Tkalčec izdvojivši osnovne informacije o radu ansambla i njihovim inozemnim turnejama u zadnje vrijeme. U ime Gradske četvrti Sesvete pozdrave je uputio zamjenik predsjednika Dražen Markota, rekavši da je ovo vrijeme za ljubav a ne za govorancije poručivši ipak da se društvo za pomoć bilo koje vrste slobodno može obratiti Vijeću Gradske četvrti.


Folkloraši Sesvetskih Sela na prekrasnom koncertu imali su i goste, ovog puta iz susjedne Bosne i Hercegovine, točnije iz Sarajeva, KUD Ivan Planina iz općine Hađići. S gostima je stigla i manja delegacije općine na čelu s predsjednikom općinskoga vijeća općine Hađići Senadom Kovačevićem.


Domaćini su posjetitelje počastili pjesmama i plesovima: sesvetskog Prigorja, Podravine i Zagorja, te tamburaškim intermezzom, a gosti su predstavili igre muslimanskog življa iz okolice Sarajeva, Glamočkim kolom, izvornom vokalnom skupinom, kao i igrama pravoslavnog življa iz Sarajevskog polja. 


Ljubiteljima folklora bila je to jedna izuzetna večer, a gostima iz Sarajeva prekrasan doživljaj trodnevnog izleta u Zagreb s nastupom u Sesvetama.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.12.2023. 13:52:06

Create Account